Dagen på Wall Street

Strømmefest og oppgang på Wall Street

Teknologifesten fortsatte på Wall Street onsdag. Netflix er en av vinnerne etter resultatslipp, og trakk med seg resten av strømmebransjen.

 • Martin Hagh Høgseth
 • Pernille Klund Dalgaard
Publisert:

Slik så de toneangivende indeksene på Wall Street ut da børsen stengte onsdag:

 • Den brede indeksen S&P 500 endte opp 0,59 prosent
 • Teknologitunge Nasdaq endte opp 1,58 prosent
 • Industriindeksen Dow Jones endte opp 0,15 prosent

Netflix steg kraftig i etterhandelen tirsdag etter at selskapet kvelden før la frem kvartalstall som var langt bedre enn ventet. På det meste var aksjen opp mer enn syv prosent i etterhandelen.

Men da Wall Street åpnet onsdag var oppgangen langt mer avdempet. Aksjen endte opp 7,35 prosent ved stenging på Wall Street onsdag. Den generelle tek-sektoren fikk et løft i ettermiddagstimene.

I andre kvartal mistet Netflix 970.000 abonnenter, som var over én million mindre enn selskapet forventet da det la frem resultatene for første kvartal.

Inneværende kvartal venter selskapet å snu tapstrenden, og hente inn én million nye abonnenter. Det var noe lavere enn analytikerne ventet på forhånd, ifølge Bloomberg.

Strømmeaksjer klatrer

Det var ikke bare Netflix som hadde en god dag på Wall Street. Også en rekke andre selskaper med større eller mindre del av inntektene fra strømming endte opp ved stenging på Wall Street:

 • Disney steg 3,75 prosent
 • Warner Bros. Discovery endte opp 1,33 prosent
 • Roku klatret 6,91 prosent
 • Spotify endte opp 4,21 prosent
 • Amazon steg 3,86 prosent
 • Paramount Global steg 3,83 prosent

– At selskaper viser en viss motstandskraft mot de nåværende økonomiske forholdene er betryggende for markedsaktører som nå har startet å vedde på mindre aggressiv pengepolitisk innstramming enn det som i utgangspunktet var ventet, sier analytiker Pierre Veyret i Activtrades, ifølge Bloomberg.

– Selv om vi ikke er ute av faresonen, virker flere og flere tradere nå å tro at det verste er bak oss i aksjemarkedet, fortsetter han.

Sterk tirsdag

Den generelle børsutviklingen onsdag kom etter en sterk kveld dagen før. Nasdaq klatret over tre prosent tirsdag, mens S&P 500 endte opp 2,7 prosent.

– Tross tirsdagens mer positive handelssesjon venter vi ikke bærekraftig forbedring i markedssentimentet før investorer får bedre klarhet i utsiktene for økonomien, sentralbankens beslutninger og politisk risiko, skriver UBS’ Mark Haefele i et notat onsdag, ifølge CNBC.

Venter rentehopp

I tillegg til resultatsesongen, som nå er godt i gang, har verdens investorer øynene festet på torsdagens rentemøte i Den europeiske sentralbanken (ESB).

Sentralbanken ventes å heve renten med 0,25 prosentpoeng i det som blir den første hevingen på 11 år. Samtidig har flere nå begynt å spekulere i at ESB kan komme til å heve renten 0,5 prosentpoeng, og dermed sette renten på null prosent.

Neste uke er det også rentemøte i Den amerikanske sentralbanken, som ventes å gjøre nok en trippelheving (0,75 prosentpoeng).

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. Nasdaq
 4. S&P 500
 5. Dow Jones

Flere artikler

 1. Markant oppgang på Wall Street

 2. Wall Street avsluttet dagen i grønt - Tesla en av dagens vinnere

 3. Wall Street faller

 4. Opptur på Wall Street etter Fed-referat: Nasdaq opp 1,51 prosent

 5. Kraftig oppgang på Wall Street