– Aksjemarkedet er vesentlig billigere nå

Storebrand leverte resultater i andre kvartal som var langt over analytikernes forventninger. – Vi prøver å gi så god informasjon til markedet som mulig, sier Storebrand-sjefen.

LA FREM TALL: Storebrands konsernsjef Odd Arild Grefstad.
Publisert:

– Jeg er veldig fornøyd med andre kvartal, det er et sterkt resultat i et veldig turbulent marked, sier Storebrands konsernsjef, Odd Arild Grefstad.

Konsernresultatet før amortiserting kom på 577 millioner kroner, ned fra 1,35 milliarder i fjor, ifølge kvartalsrapporten som ble offentliggjort torsdag morgen. Det er vesentlig bedre enn analytikernes spådom på 461 millioner kroner.

Solvensmarginen endte på rekordhøye 195 prosent. Med andre ord er konsernet «rekordsolid», sier Grefstad.

– Det er viktig å ta med seg i det turbulente markedet vi er i.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 439 millioner kroner. Analytikerne hadde på forhånd ventet et resultat før skatt på 324 millioner kroner, ifølge Infront.

– Vi prøver å gi så god informasjon til markedet som mulig, slik at vi er transparente om verdiskapningen vår. Jeg er glad for at vi har gjort tiltak og drevet aktiv risikostyring dette kvartalet som gjør at vi gjør det bedre enn forventet. Det føles veldig godt, sier konsernsjefen.

Les også

Gjensidige-sjefen går av – Storebrand-topp tar over

Utsatt for svingninger

De globale aksjemarkedene har falt markant i 2022, som følge av resesjonsfrykt, inflasjon og økte renter. Storebrand er en aktiv aktør i aksjemarkedet, og merker nedgangen.

– Vi investerer selskapskapitalen vår i markedet, så vi er utsatt for svingninger som alle andre er. Nedgang i aksjemarkedet og økte renter slår negativt ut i finansresultatet, sier Grefstad.

Selv om markedssvingninger på kort sikt gir svekket resultat, mener Storebrand-sjefen det ikke er utslagsgivende for selskapet, som har et langsiktig perspektiv når det gjelder aksjeinvesteringer.

– Det er hovedsakelig langsiktige investeringer vi gjør. Det viktigste er å være i markedet og ikke forsøke å time markedet og ikke la seg påvirke av kortsiktige svingninger.

– Alt annet like så er aksjemarkedet vesentlig billigere nå enn det var for seks måneder siden, så det bør man ta med seg.

– Betyr det nye aksjekjøp?

– Jeg har i hvert fall kjøpt Storebrand-aksjer i dag, sier Grefstad og ler.

Skal vokse

– Hvordan er utsiktene for resten av året?

– Målet er å fortsette veksten som vi har, både innenfor kapitalforvaltning og innenfor vårt personmarked i Norge, sier Grefstad.

– Hva er de største risikoene for dere?

– Det er ikke noen tvil om at det er markedsvolatiliteten, inflasjon, økte renter og risikoen for en mulig resesjon. Turbulensen rundt dette er en åpenbar risikofaktor som vi må håndtere.

Les på E24+

Økonomenes tips for ikke å tape penger: – Cash is king

Publisert:
Gå til e24.no