Hexagon Purus mangedoblet inntektene

Hydrogenselskapet kan vise til inntekstvekst på 690 prosent, men gikk med et underskudd på nesten 74 millioner i fjerde kvartal.

Administrerende direktør Morten Holum i Hexagon Purus.
Publisert:

Det viser kvartalsrapporten lagt frem tirsdag.

Øverst i regnskapet steg inntektene til 258,8 millioner kroner i kvartalet fra 32,8 millioner i fjerde kvartal året før, en oppgang på 690 prosent, ifølge rapporten.

Hexagon Purus forklarer oppgangen med det kjøpte selskapet Wystrach sammen med et sterkt marked for hydrogendistribusjon.

Wystrach er en europeisk leverandør av hydrogensystemer, og selskapet bidro med inntekter på 142 millioner i november og desember.

Økte kostnader

Les også

Milliardavtaler for Hexagon Purus: – Peker mot et ledende produkt

Samtidig økte driftskostnadene til 312,7 millioner kroner, og sammen med avskrivninger gjorde det at driftsresultatet endte på minus 73,1 millioner kroner.

På samme tid året før å var driftsresultatet på minus 59,7 millioner kroner.

Nederst i regnskapet ble resultatet etter skatt på minus 73, 6 millioner, en bedring fra minus 146 millioner året før.

Store avtaler

Hexagon Purus har i likhet med andre grønne selskaper falt kraftig på børs det siste året, men i det siste har aksjen fått et oppsving i kjølvannet av flere store avtaler.

Nylig inngikk selskapet en intensjonsavtale med japanske Hino Motors Manufacturing U.S. om levering av batteripakker til masseproduksjon av elektriske lastebiler. Den potensielle avtalen har en omsetningsverdi på rundt ni milliarder kroner.

Intensjonsavtalen kommer i tillegg til at selskapet er nominert for en tilsvarende avtale med et anonymt selskap i slutten av januar. Samlet har disse to avtalene en omsetningsverdi på 16 til 19 milliarder kroner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om