Hevder oljesikret kryptovaluta hentet 5,77 mrd.

Tirsdag lanserte Venezuela sin egen kryptovaluta sikret i landets oljereserver. Den første dagen solgte den for 735 millioner dollar, hevder landets president.

KRYPTOPRESIDENT: Venezuelas president Nicolás Maduro presenterte siste nytt om den statlige kryptovalutaen Petro under en pressekonferanse i hovedstaden Caracas. Her sammen med landets visepresident Tareck El Aissami (venstre) og landets utdanningsminister Hugbel Roa (høyre).

Foto: Marco Bello Reuters
  • Sindre Hopland
Publisert:

President Nicolás Maduro håper den digitale valutaen, som blant annet skal være sikret i landets oljeressurser, vil bidra til å løfte den Venezuelanske økonomien, rammet av hyperinflasjon og vestlige sanksjoner.

– I dag blir en kryptovaluta så sterk født at den kan kjempe mot supermann, sa presidenten under en pressekonferanse tirsdag, ifølge Reuters.

Ukjente investorer

Maduro ønsket ikke å gå inn på detaljer rundt investorene han hevder har investert 735 millioner dollar, tilsvarende 5,77 milliarder kroner, i landets kryptovaluta, og det ble heller ikke lagt frem noe bevis eller tallmateriale under pressekonferansen i Caracas.

Les også

Venezuelas økonomi sliter: Vil skifte til kryptovaluta

Han sier at Petro i første omgang kan brukes til betaling for bensinsalg, oljetransaksjoner og enkelte turistaktiviteter.

Venezuelas kryptosjef Carlos Vargas sa forrige uke at han venter investeringer fra Tyrkia, Qatar, USA og Europa.

Den totale verdien av de 100 millioner enhetene av petro som vil bli gjort tilgjengelig er tilsvarende 47 milliarder kroner, men det ble ikke sagt hvor mye kjøperne har betalt for petroen under pressekonferansen.

Saken fortsetter under bildet.

UTVINNING: President Nicolas Maduro undersøker en datamaskin designet for å utvinne kryptovaluta under tirsdagens pressekonferanse der landets egen kryptovaluta petro ble presentert.

Foto: Marco Bello Reuters

På markedet i mars


Det vil foregå forhåndssalg frem til kryptovalutaen blir lansert i det åpne kryptomarkedet i mars.
Tirsdag publiserte den offisielle siden for petroen en guide til hvordan man oppretter en digital lommebok for å holde den oljebaserte kryptovalutaen.
Tidligere har rådgivere for prosjektet uttalt at de anbefaler at 38,4 prosent av petroene selges i en privat auksjon til 60 prosent avslag i prisen, skriver Reuters.
President Maduro gjentok tirsdag hvordan han mener landet utsettes for en økonomisk krig, anført av opposisjonspolitikere med president Donald Trump i ryggen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Venezuela
  2. Olje og gass
  3. Digital valuta

Flere artikler

  1. Norsk selskap skal konkurrere mot Maduros kryptovaluta

  2. Venezuelas kriserammede økonomi blir tilført kryptovaluta-milliard

  3. Venezuela innfører «nytt pengesystem»

  4. – Hvilket tall som står på seddelen betyr ingenting

  5. Venezuelas inflasjon er verdens høyeste: «Ulovlige» penger som bankene ikke kan ta holder økonomien i gang