Forvalter 78 mrd. kroner – har lansert Europas første bitcoin-fond

Forvalter Yves Choueifaty mener bitcoin er en ypperlig måte for investorer å spre risikoen på.

UREDD: Tobams investeringsdirektør, Yves Choueifaty, satser stort på bitcoin, og er ikke redd for volatiliteten kryptovalutaen er kjent for. Til nå har bitcoin-fondet hans 20 millioner dollar under forvaltning.
  • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

– Vi kjøper bitcoin enten fra kryptobørsene eller via OTC-transaksjoner, og deretter lagrer vi verdiene rett på blokkjeden, sier Yves Choueifaty, investeringsdirektør i Tobam, til E24.

Det franske forvaltningsselskapet Tobam håndterer verdier for rett over ti milliarder dollar for institusjonelle investorer, tilsvarende om lag 78 milliarder kroner.

Ti prosent av investorene er fra Norden.

I november i fjor lanserte de det som var Europas første bitcoin-fond for institusjonelle investorer, med godkjenning fra franske finansmyndigheter.

– I pitch-boken vi gir til mulige investorer bruker vi allerede første side til å forklare hvor utrolig volatilt bitcoin er. Det fine er at investorer er glade i risiko, sier Choueifaty.

Milliardfond på få år

I dag er fondet på 20 millioner dollar, det vil si 155,6 millioner kroner, noe som er en brøkdel av hva fondet forvalter totalt. Men Choueifaty har ståltro på at selskapet vil hente milliarder av kroner til fondet de neste årene.

– Jeg tror vi har potensial til å hente 3–400 millioner dollar de neste to-tre årene. Markedet har utviklet seg akkurat som jeg trodde – utrolig volatilt.

BITCOIN-FORVALTER: Tobams investeringsdirektør Yves Choueifaty mener bitcoin er perfekt som en perfekt diversifiseringsverdi.

– Så du er ikke redd for dagens markedssituasjon for bitcoin?

– Jeg er ikke bekymret i det hele tatt for fallet i markedet. Bitcoin har falt mer tidligere, og vi satser langsiktig på dette.

Det siste året har flere tradisjonelle aktører fra finansverden begynt å interessere seg for kryptovaluta, og E24 snakket i vinter med norske hedgefondveteraner som sa det var for mye kapital som ville inn i kryptomarkedet – og for få kvalitetsprosjekter.

Choueifaty er matematiker og tidligere har forvaltet verdier for 70 milliarder euro som toppsjef for den franske storbanken Crédit Lyonnais sin forvaltningsarm.

– Fra et rasjonelt ståsted gir det ikke mening å ekskludere bitcoin som investering på grunn av høy risiko. Til slutt handler risikoen om hvor mye av verdiene sine man bør eksponere mot bitcoin, sier han.

Tidlig investor

Den franske investeringsdirektøren basert i Paris mener forvaltere burde ha en prosent av verdiene sine i bitcoin.

– Det er som klor, i sin reneste form kan det være dødelig, men hell en dråpe klor i glass med vann og det er drikkbart, sier Choueifaty.

– Bitcoins volatilitet er helt standard og lik andre typer risiko, en risiko som kan mestres.

Men kryptovaluta er ikke nytt for Tobam selv om de formelt startet bitcoin-fondet i november 2017.

– Noen av oss i Tobam var tidlige investorer i bitcoin. Vi innså at likviditeten til bitcoin var økende, og at 2017 kom til å bli året da verdien var likvid nok til at institusjonelle investorer kunne kommer på banen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bitcoin
  2. Digital valuta

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Derfor er bitcoin-rallyet annerledes denne gangen

  2. – Mange interesserte fond på listen

  3. Kryptobørs henter 12 millioner: – Hatt noen veldig gode måneder

  4. Milliarder inn i bitcoin-fond i USA: – Den største ulempen er kostnader

  5. Bitcoin til nye høyder: – Føles lite sjokkerende