Her kan du kjøpe taco med bitcoin og litecoin

Nærmeste vegg i vegg med Norges største bank selger Nicolai det han kaller luksustaco, og han tar gjerne imot både bitcoin og litecoin som betaling.

KRYPTOKLISTER: Nicolai Bach Goldin klistrer opp klistermerket han håper vil få kryptointeresserte inn i taco-restauranten i Barcode-området.

Foto: Sindre Hopland
 • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

Digitale valutaer handles for milliarder daglig, men de verdiene ser butikkene lite til.

Nicolai Bach Goldin henger likevel opp klistremerkene i døren som viser at hans taco-restaurant Tacopop kan gjøre det mer vanlig å betale med kryptovaluta i Norge.

– Vi har lagt planer for franchisedrift flere steder i Oslo, og vi tenker på å legge til rette for at alle nye restauranter kan ha betalingsløsninger for kryptovaluta, sier Goldin som er daglig leder, og som sammen med sin mor Tina Back startet Tacopop.

Lite utbredt

– Årsaken til at vi tar imot kryptovalutaer er todelt, både fordi vi som driver Tacopop har veldig tro på bitcoin og andre digitale valutaer, og så er det jo gøy å være litt i forkant av utviklingen.

Goldin og Tacopop bruker løsningene Bitpay og Litepay som ved hjelp av QR-koder koblet til din digitale lommebok gjør at du enkelt kan betale med bitcoin og litecoin.

Programvaren gjør at kroneprisen i bitcoin forandrer seg med kursen, slik at man ikke risikerer å betale i dyre dommer for en tacolefse.

Han og moren Tine Bach har handlet kryptovaluta sammen en god stund, og det var derfor ikke noen tvil om at restauranten de startet skulle godta bitcoin.

MOR OG SØNN: Nicolai Bach Goldin og moren Tina Bach har handlet kryptovaluta sammen en god stund, og var ikke i tvil om at de skulle åpne for bitcoin-betaling i taco-restauranten deres Tacopop.

Foto: Sindre Hopland

– På sikt har vi tro på at dette kan bli en foretrukket betalingsform, men i dag er det vel egentlig en gimmick, smiler gründer Goldin.

I Oslo blir Tacopop én av de første som godtar bitcoin, men både kafeen The Kasbah og Aktivisten kafé har godtatt bitcoin som betalingsform en god stund, ifølge oversikten til Norges bitcoin- og blockchainforening.

På nettet er det for øvrig en rekke norske butikker som åpner for betaling med kryptovaluta.

Advarer butikker

Kryptorettsak

Én av bankene som ikke har vist interesse for regulering av bitcoin, er Nordea, som i vinter kommer med en regel om at ingen ansatte har lov til å handle bitcoin.

Les også

Nordea forbyr tusenvis av ansatte å handle bitcoin

Én av Norges mest kjente bitcoin-vekslere Sturle Sunde har fått sine kontoer i banken stengt, og han har tatt Nordea til retten for å få lov til å få opprette bedriftskonto til bruk i bitcoin-veksling.

Saken skal opp i retten våren 2018, og kommer til å få følger for mange av dem som driver med bitcoin og kryptovaluta i Norge.

– Dette er en kamp jeg kjemper for alle som driver med bitcoin, og det er et økende antall aktører, sa Sunde til E24 da han i desember startet tvistesaken hvor han forsøkte å få bankkontoen sin midlertidig opprettet frem til det har kommet en dom i saken.

Det ga retten ham ikke lov til.

Norske banker har gitt mange årsaker til hvorfor de ikke tillater bitcoin-næringen konto og banktjenester, men sentralt står spørsmålet om det er en risiko for at selskaper, spesielt knyttet til veksling, bruker valutaen til hvitvasking, da spesielt knyttet til narkotikahandel.

Les også

Iran snuser på statlig kryptovaluta

Les også

– Mange interesserte fond på listen

Les også

DNV-direktøren samarbeider gjerne med kryptoselskap, men kjøper ikke valutaen deres

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Bitcoin
 2. Digital valuta
 3. Entreprenørskap
 4. Teknologi

Flere artikler

 1. Jensens tidligere rådgiver skal kjempe bitcoin-kamp mot Nordea

 2. Kjos lanserer kryptobørs i år

 3. Kryptokollapsen er nå verre enn dot-com-krasjet

 4. Bitcoinveksler godkjent av Finanstilsynet – bankene setter døren på gløtt

 5. Betalt innhold

  – Dette er en type svingninger man absolutt bør tåle. Man bør også tåle mer