Regjeringen klar til å stoppe Bank Norwegian

Finansdepartementet reagerer på at Bank Norwegian vokser i nabolandene ved å tilby en særnorsk, høy garanti på innskudd. En lovendring er snart klar.

REAGERER: Bildet viser Bjørn Kjos holde et kredittkort fra Bank Norwegian da forbrukslånbanken ble etablert i 2007.
Publisert: Publisert:

Bank Norwegian har fått kritikk for å utnytte forbrukslånregelverket, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge forvalter Sigmund Håland har banken slått seg opp i Finland på rekordtid, finansiert med innskudd som er dekket av en norsk innskuddsgaranti.

Det reagerer regjeringen på. Til DN skriver statssekretær Geir Olsen (V) i Finansdepartementet at en konkurransefordel er uheldig.

– Det er viktig at norske banker ikke skal kunne utnytte det norske garantinivået til å oppnå en konkurransefordel i utenlandske markeder, skriver han i en epost.

Departementet har jobbet med et lovforslag for garantiordningen siden i fjor sommer. Der foreslås en bestemmelse som sier at den norske garantien ikke kan brukes i utlandet.

Den norske garantiordningen skal være en sikkerhet for inntil to millioner kroner per kunde hvis en bank skulle gå over ende. Til sammenligning har EU-landene en garanti på inntil 100.000 euro (980.000 kroner) pr. kunde.

Forslaget skal behandles i Stortinget i løpet av våren.

– Vi forholder oss til de til enhver tid gjeldende regler. Bank Norwegian betaler avgift til banksikringsfondet for alle garanterte innskudd, sier markedsdirektør Fredrik Mundal i Bank Norwegian til DN.

Les også

150.000 Bank Norwegian-kunder fikk feil faktura

Les også

Forbrukslån-banker risikerer bøter

Les også

Klagerekord i Forbrukertilsynet

Publisert:
Gå til e24.no