SAS pusser opp Eurobonus: Vil skaffe 1,8 mill. nye medlemmer

Etter et hektisk arbeid i kulissene er SAS klare med et oppusset bonusprogram. De beste kundene tilbys et nytt Diamant-nivå og selskapet ønsker å friste langt flere til å bli bonuskunder.

BONUSLØFT: Etter en liten forsinkelse ruller SAS nå ut den største oppgraderingen av Eurobonus-programmet sitt siden 1992. SAS konserndirektør for salg og marked Eivind Roald satser på å gi flere fordeler til kundene samtidig som SAS kan øke inntektene sine med det nye programmet.
Publisert:

SAS presenterer i dag sitt helrenoverte bonusprogram Eurobonus. Oppgraderingen er den største siden Eurobonus ble lansert i 1992.

Oppgraderingen skulle egentlig rulles ut i fjor høst, men tekniske utfordringer forskjøv lanseringen til nå på nyåret. Bonusløftet kommer etter at norske myndigheter i mai i fjor løftet bonusforbudet på flyruter innenriks i Norge.

Fra 1. april får de beste kundene tilgang til Diamant-nivået, som er nivået over gull. Disse får både en ny concierge-tjeneste og slipper å bekymre seg over at poeng «går ut på dato».

I tillegg senkes terskelen for å få sølv-kort, og disse får ferietilgang til lounger og Fast Track-sikkerhetskøen.

SAS planlegger med dette å øke inntektene sine og øke tilbudene til kundene gjennom en rekke nye partneravtaler med andre selskaper.

Samtidig sier flyselskapet at de innen 2015 ønsker å øke medlemsmassen fra dagens 3,2 millioner til 5 millioner, en økning på 56 prosent.

- Dette er et stort og viktig steg for SAS. Historisk har man belønnet lojalitet fra våre kunder med å gi poeng som premie. I fremtiden skal våre medlemmer forvente lojalitet av SAS og få en merverdi som er unik, sier Eivind Roald, konserndirektør salg og marked i SAS.

E24 skrev i september i fjor om Roalds planer for det nye Eurobonus.

Lounge-suksess

Både sølv- og diamantkundene skal fristes med nye fordeler i forbindelse med oppgraderingen.

Eivind Roald forteller at Diamant- og Pandion-kundene også skal tilbys en ny concerige-tjeneste innen kort tid.

- Vi vil etablere en egen concierge-tjeneste for disse kundene de nærmeste ukene, gjennom en avtale vi har inngått med en av verdens største leverandører, sier Roald, til E24.

SAS testet i julen en ordning der sølvkundene får tilgang til lounge og Fast Track-køen i sikkerhetskontrollen. Det blir nå permanent for jul- og sommerferiene.

- Testen fungerte veldig bra. De ferske målingene våre viser at vi hadde rekordhøy kundetilfredshet hos sølvkundene, sier Eivind Roald.

- I ferietidene er det vanligvis færre forretningsreisende, så da har vi en mulighet til å åpne tilbudet for flere, sier han videre.

Mer bonus - mer penger i kassen

En stor del av planen bak Eurobonus-løftet er å øke inntektene til SAS. Dette skal gjøres gjennom at andre selskap kan kjøpe poeng av SAS som de kan igjen kan gi til sine kunder gjennom forskjellige tilbud eller andre ordninger.

Dermed oppnår SAS en vinn-vinn-situasjon ettersom kundene deres får gode tilbud andre steder, og de får økt trafikken og inntektene.

SAS-direktør Eivind Roald har ikke villet si hvor mye SAS planlegger å tjene på bonuspoeng-salget, men han har indikert at selskapet ser et stort inntektspotensial med gode marginer.

- Lanseringen i dag er bare starten på en langsiktig strategi til å posisjonere og differensiere SAS i forhold til konkurransesituasjonen, og vi vil skape merkbare forskjeller for de som er medlemmer. SAS knytter nå til seg en rekke eksterne sterke merkevarer som sammen skal utgjøre fremtidens partnerunivers å gi medlemmer unike fordeler i hverdagen og når de er på reise, sier Eivind Roald.

Roald trekker selv parallellen til Apple, og sier at SAS ønsker å etablere et eget univers.

- Målet er å lage en egen community. Vi har en tanke om å lage et univers sammen med våre partnere med en slags store. Dermed får partnerne våre en unik tilgang til en kjøpesterk gruppe og våre kunder får gode tilbud tilbake.

Konserndirektøren forteller at interessen blant andre selskaper er stor for å bli med i dette, men at SAS nå har et langt større fokus på hvem de vil assosiere Eurobonus med enn tidligere.

- Nå handler det mer om hvilke selskaper vi ønsker å koble inn i Eurobonus med tanke på hvilken profil vi skal ha.

I tillegg til bonusprogrammet har Eivind Roald og SAS satt i gang oppgraderinger av både nettsiden og app'er.

På iPad-app'en har SAS allerede knyttet til seg partnere, slik at passasjerene får opp relevante tilbud når de booker en billett til en gitt destinasjon.

«Frequent travellers»

SAS har helt siden starten vært opptatt av forretningsreisende og deres behov. Denne strategien ble ytterligere forsterket av Janne Carlzon på 80-tallet.

TILPASSET INNHOLD: Slik ser SAS sin nye iPad-app ut. Sammen med en rekke partnere tilbyr SAS både billetter og en rekke andre tilbud tilpasset den destinasjonen man søker etter.

Siden SAS var nær konkursens rand høsten 2012 har imidlertid konsernsjef Rickard Gustafson og resten av ledelsen sagt at de som reiser mest også skal fristes til å reise med SAS utenom jobben.

SAS-ledelsen har gjentatte ganger vist til at rundt 10 prosent av Skandinavias befolkning står for 70 prosent av omsetningen i markedet, og at det er disse man ønsker å tiltrekke.

Det gjenspeiles ikke bare i hvilke ruter som SAS har valgt å tilby i det siste, men også i løftet selskapet nå gir sitt Eurobonus-program.

Da konsernsjef Rickard Gustafson besøkte BIs årskonferanse i Oslo forrige uke fortalte han at de sist sommer hadde 50 prosent flere Eurobonus-kunder ombord på sommeren, sammenlignet med sommeren før.

Gustafson fortalte at de endelig kunne kjøre full kapasitet om sommeren fordi de nye avtalene som ble inngått med fagforeningene under krisehelgen høsten 2012 åpnet for det.

- At vi tidligere tok ned produksjonen om sommeren er som at en butikk sier at «i år dropper vi julehandelen», sa SAS-sjefen.

Les også:

SAS får ikke betale tilbake gjeldenSAS vil hente penger: Aksjonærene kan bli utvannetSAS vedlikeholder Qatars Dreamlinere

Publisert:

Her kan du lese mer om