Nå er Finn.no mer verdt enn VG

Rubrikkportalen Finn.no har fått en større markedsverdi enn papirutgavene av Norges to største aviser Aftenposten og VG - tilsammen, mener analytiker.

Publisert: Publisert:

De lønnsomme nettaktivitetene utgjør en etter hvert dominerende andel av verdiene i Norges største mediehus.
Schibsteds tilbud til Adresseavisen i går om å kjøpe 11,33 prosent av Finn.no for 540 millioner kroner, priser dette nettselskapet alene til 4,7 milliarder kroner. Adresseavisen er verdsatt til 1,2 milliarder kroner på Oslo Børs,
- Slik jeg ser det, ligger denne prislappen høyere enn det man kunne forvente å få for Schibsteds opprinnelige to aviser - Aftenposten og VG - i en hypotetisk salgssituasjon. Og det verdianslaget jeg selv hadde på Finn.no før Schibsteds tilbud i dag, har ligget på 4,1 milliarder. Også det er trolig godt over prisen som man ville kunne få for de to tradisjonelle avishusene, og det med god margin. Men det er vanskelig å verdsette VG Nett helt isolert fra VG på papir, sier finansanalytiker Atle Vereide i Enskilda Securities.
Han regnes som den kanskje fremste Schibsted-analytikeren her i landet.
Ingen kommentar.

- Vi har ingen kommentarer til slike anslag over prising. Det som er riktig, er at nettaktivitetene utgjorde den største delen av resultatet vårt i første kvartal. Og nettaktivitetene vokser sterkere, sier økonomidirektør Trond Berger i Schibsted.
- Slike regnestykker blir teoretiske og luftige. Jeg tror det av mange årsaker slett ikke er aktuelt for Schibsted å selge de to papiravisene. Men utviklingen viser at Finn.no er blitt en minst like viktig del av Schibsteds kjernevirksomhet som de tradisjonelle avisene, tilføyer Vereide.
Sjakktrekket fra Schibsted har sin bakgrunn i at Finn.no i dag er en del av Aftenposten-konsernet (60 prosent), mens de fire regionavisene eier resten. Finn.no er følgelig med på ferden inn i det nye Media Norge.
Schibsted blir majoritetseier i Media Norge med 50,1 prosent av aksjene. For å unngå at den direkte eierandelen i Finn.no faller under 50 prosent etter etableringen av Media Norge, blar Schibsted opp en halv milliard for å styrke kontrollen.
- Det er et tegn på at Finn.no er en meget viktig strategisk eiendel for Schibsted. Det er en viktig signaleffekt for selskapet, sier Vereide.
Schibsteds prising av Finn.no innebærer at rubrikkselskapet trolig utgjør godt over halvparten av den antatte markedsverdien til det nye Media Norge. Det fusjonerte selskapet består av Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad, samt Finn.no. Prislappen for det nye avishuset kan ligge på 7 til 8 milliarder kroner når det kommer i sving til høsten.
Finn utgjør også over 40 prosent av hele Schibsteds samlede markedsverdi, som for tiden ligger i overkant av 11 milliarder kroner.
Flere nyheter på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om