Ulltveit-Moe: -Røkke har lurt staten

Tidligere NHO-direktør Jens Ulltveit-Moe er ikke i tvil om at staten er blitt lurt av Kjell Inge Røkke i Aker-striden. Ulltveit-Moe mener daværende næringsminister Dag Terje Andersen (Ap) bør vurdere å trekke seg som statsråd.

Publisert:

– Staten er blitt lurt to ganger. Dag Terje Andersen ble lurt av Røkke ved det opprinnelige kjøpet. Og staten er åpenbart lurt igjen gjennom Røkkes salg en gang til, sier Ulltveit-Moe til TV 2.

Andersen brukte fem milliarder kroner på oppkjøpet i Aker Solutions

OSE

AKSO

. Oppkjøpet ble gjort uten å hente inn finansiell eller juridisk rådgivning. Den tidligere NHO-direktøren mener den mangelfulle avtalen kan ha sørget for at Røkke nå har jusen på sin side i kampen mot regjeringen.

– Jeg synes Dag Terje bør stikke fingeren i jorden og erkjenne ansvaret for de feilene som ble gjort, sier Ulltveit-Moe. Han legger ikke skjul på at Andersen, som i dag er arbeids- og inkluderingsminister, bør vurdere å trekke seg som statsråd.

– Det bør han avgjort vurdere.

Selv om han mener Røkke har lurt staten og Dag Terje Andersen, mener Ulltveit-Moe at Røkke ikke har gjort noe galt.

– Du kan ikke kritisere en hund for å bjeffe. En kapitalist i et hjørne vil gjøre alt for å komme seg ut av det – det har Røkke også gjort. Jeg synes han har utnyttet Dag Terje Andersens naivitet, men det får stå for Dag Terje Andersens regning.

Røkke selv har bestemt seg for å kommentere Aker-saken i Oslo onsdag ettermiddag.

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om