Bjørn Maaseide vil starte bank

Den tidligere sandvolleyballstjernen Bjørn Maaseide skal sammen med bankmann Svein Ivar Førland hente inn en kvart milliard kroner til en ny bank i Rogaland.

SATSER PÅ FINANS: Elixia-gründer og tidligere volleyballspiller Bjørn Maaseide har nye planer.
Publisert:

Maaseide takket nei da han fikk tilbud om å være med Bjørn Kjos på oppstarten av Bank Norwegian, men nå kan forretningsmannen gå navnebroren fra luftfarten i næringen, skriver Stavanger Aftenblad.

Hovedkontoret skal trolig ligge mellom Stavanger og Sandnes, men nedslagsfeltet skal være nasjonalt. Navnet er ikke bestemt ennå.

– Vi skal søke konsesjon før sommerferien, og intensiverer så arbeidet med å få på plass ledergruppen, sier Førland, som skal være administrerende direktør. Han håper å kunne ønske kundene velkommen mot slutten av året eller tidlig i 2018.

Banken springer ut av forvaltningsselskapet Kraft Finans, der Maaseide er en av eierne og Førland er styreformann. Maaseide sier bankplanene er «en naturlig tilnærming» rundt forvaltningsselskapet.

Etter at han la opp på sandvolleyballbanen, har Maaseide satset på næringslivet. Ifølge avisen har han investert 430 millioner kroner i eiendom. Han er daglig leder i sju selskaper og styreleder i tolv, i tillegg til styreverv i ytterligere tolv.

Les også

Bjørn Maaseide gir seg som leder i Sats Elixia

Les også

Kraftig underskudd etter Elixia- og Sats-fusjon

Les også

XXL-sjefen etter resultatet: – «We are running like hell»

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om