Aker Solutions tilbake i vekst: Venter inntektshopp på over 2 milliarder i år

Etter at oljebremsen krympet inntektene kraftig er det nå lysere tider igjen for oljeserviceselskapet Aker Solutions - som venter at årets omsetning vil vokse, for første gang siden 2014.

RESULTATHOPP: Aker Solutions økte resultatene i tredje kvartal. Her konsernsjef Luis Araujo.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Onsdag la konsernsjef Luis Araujo frem sterkere resultater enn markedet hadde ventet, et tallslipp som belønnes med en kursoppgang på 7,5 prosent på Oslo Børs.

Under sin presentasjon trakk Aker Solutions-sjefen frem at aktiviteten er på vei oppover, selv om det fortsatt er tøff konkurranse. Sammenlignet med tredje kvartal i fjor kan selskapet vise til at påfyllet av nye ordre er mer enn doblet – til 5,9 milliarder kroner.

Nettopp positiv utviklingen i ordreinngang bidrar til at oljeserviceselskapet venter nær ti prosent høyere inntekter i 2018 enn i fjor.

Børskommentar (+): Løper Aker Solutions-investorene skoene av seg?

Det vil i så fall innebære at årets inntekter lander på rundt 24,7 milliarder kroner, opp mer enn 2,2 milliarder fra 2017.

Det markerer et skifte for selskapet, som så omsetningen falle hvert av de forrige tre årene da oljeselskapenes store kuttrunder gikk hardt utover leverandørindustrien.

Les også

Resultathopp for Aker Solutions – slår forventningene

– Svært oppmuntrende

Araujo sier at Aker Solutions merker at oljeselskapene har økt pengebruken.

– Fra et veldig lavt antall prosjekter som ble sanksjonert i 2015, var det en økning i 2016 og 2017. Så langt i år har vi sett flere FIDer (endelig investeringsbeslutning), sier han til E24.

– Jeg tror det at oljepriser som er stabilisert på et høyere nivå de siste tolv til atten månedene har gitt mer trygghet til å investere, sier Araujo.

Aker Solutions-sjefen peker på at selskapet ser en økning i blant annet forprosjektering.

– Vi ser en endring, spesielt i internasjonale markeder. Norge har vært i bedring i tolv måneder sammenlignet med resten av markedet.

Også neste år vil det godkjennes flere oljeprosjekter, tror Araujo, som viser til analytikerestimater om utviklingen.

– I år ser vi flere nye prosjekter, også i gass. Det er svært oppmuntrende, sier konsernsjefen.

Les også

Aker Solutions vinner milliardavtale i Kina

Fortsatt tøff konkurranse

Det er imidlertid fortsatt press på prisene, skriver Aker Solutions i forbindelse med kvartalsrapporten.

– Markedet er preget av ganske mye konkurranse i noen områder, fordi det fortsatt er mye ledig kapasitet etter nedturen. Men etter hvert som denne kapasiteten absorberes, venter vi bedre prising, sier Araujo.

Aker Solutions fikk et resultat før skatt på 233 millioner kroner i tredje kvartal, mot 183 millioner i samme periode i fjor, ifølge kvartalsrapporten onsdag.

I samme periode steg driftsresultatet til 282 fra 217 millioner, mens inntektene økte til 6,54 milliarder kroner fra 5,42 milliarder.

Inntektene løftes av økt aktivitet innen modifikasjonsarbeid i Nordsjøen, i tillegg til god fremgang på viktige prosjekter innen alle forretningsområder, melder Aker Solutions.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aker Solutions

Flere artikler

  1. Aker Solutions ser høy aktivitet i alle markeder

  2. Femte kvartal på rad med omsetningsvekst

  3. Underskudd for Aker Solutions i fjerde kvartal

  4. Aker Solutions-ras etter svake resultatutsikter: – Overskuer det meste

  5. Aker Solutions venter inntektsfall på rundt 25 prosent i år