- Det kommere flere kutt

Analytikere vurder ytterligere nedjustering av kursmål etter kursraset.

DUMPES: Rec-aksjen faller hardt på Oslo Børs etter at selskapet melder om produksjonskutt og redusert driftsresultat i andre kvartal.
Publisert: Publisert:

- Vi har forventet at Rec ville komme med et kutt i kapasitet/produksjon, men ikke før tredje kvartal. Det at de kommer med meldingen så tidlig i andre kvartal forsterker det negative synet vi har på selskapet og PV-industrien, forteller analytiker Are Grongstad i Agilis Securities i en e-post til E24.

Renewable Energy Corporation faller over 9 prosent klokken 12.41, etter å ha meldt om produksjonskutt og et betydelig redusert driftsresultat for andre kvartal.

Les også: Rec raser på produksjonskutt

Agilis har en salgsanbefaling på Rec med kursmål 13,60 kroner.

- Med bakgrunn i at kursen nå er 13.85 kroner, vil Agilis gjøre en vurdering av verdsettelsen og anbefalingen sin, skriver Grongstad.

Følg aksjen med E24 Børs

- Det kommer flere kutt

Også analytiker Henrik Schultz i Argo Securities mener Rec sliter.

- Markedsvilkårene har blitt dårligere den siste tiden. Dette skyldes at produsentene har problemer med å tilpasse produksjonen etter fall i etterspørselen, samtidig som det er vanskelig å realisere en god pris. Det blir en ordentlig skvis nå, sier han til E24.

Renewable Energy Corporation

- Dette er så vidt jeg vet den første «profit warning», og vi tror det vil bli flere advarsler og produksjonskutt inntil vi ser at lagrene jobbes ned på et lavere nivå, mener Schultz.

- Når du sier at det vil komme flere kutt – gjelder det Rec eller også andre aktører?

- Akkurat nå, primært andre aktører. Men denne utviklingen vil sannsynligvis etterhvert utløse betydelig restrukturering innen sektoren og innen selskaper (inkludert Rec).

Argo-analytikeren forteller at han har et «litt svakt syn på Rec».

- Vi vil vurdere å justere kursmålet på 15 kroner nå, sier han.

Sjekk aksjene dine i Aksje-NM eller meld deg på her

Kutter 500 ansatte i Norge

Rec melder at de kutter produksjonen av wafere, solceller og solcellemoduler fra 1. juli 2011, som en respons til dagens markedssituasjon.

Selskapet skal starte en prosess med fagforeninger med intensjon om å stanse produksjonen på Herøya og i Narvik. Det medfører en permittering av totalt 500 ansatte.

Svekket driftsresultat

«Polysilicon»-produksjon i USA og wafer-, solcelle- og modulproduksjon i Singapore vil ikke påvirkes av disse tiltakene.

- Som følge av det svake markedet for wafere og moduler og lavere salgsprisene for disse produktene, ventes Recs driftsresultat for andre kvartal å bli redusert til et nivå godt under forrige kvartal, skriver selskapet i børsmeldingen.

I første kvartal fikk Rec et driftsresultat på 772 millioner kroner,

Omsetningen var på 4,1 milliarder kroner.

Publisert:

Her kan du lese mer om