Asia faller etter krisefrykt

Euroen svekkes mot yenen etter bekymringer om at gjeldskrisen i Europa vil forverres ytterligere. De asiatiske børsene faller bredt på krisefrykten.

GJELDSKRISE: Frykten for at gjeldskrisen i Europa skal spre seg til de større landene får asiatiske børser til å fortsette gårsdagens fall.

Daniel Ochoa de Olza
  • Karina Nilsen
Publisert:,

De asiatiske aksjemarkedene faller og Asia Pacific-indeksen har fått sitt største fall over to dager siden mars, melder Bloomberg.

Euroen faller med 0.8 prosent mot yenen. Hang Seng-indeksen i Hong Kong faller med hele 2,03 prosent, Nikkei faller med 1,46 prosent mens Shanghai Composite synker med 1,26 prosent.

Frykter Italiensk gjeld

Bakgrunnen for nedgangen er frykten for at gjeldskrisen i Europa vil spre seg fra Hellas, Irland og Portugal til større land som Italia og Spania, ifølge Bloomberg.

LES OGSÅ: Italiensk skrell i «alle» markeder

Mangelen på vedtak i samtalene om det amerikanske gjeldstaket fører til ytterligere usikkerhet om den globale økonomiens tilstand.

Amerikanske aksjer falt over natten mens den europeiske gjeldskrisen truet med å treffe Spania og Italia etter en økning i obligasjonsrenten, melder Marketwatch.

LES OGSÅ: EU-krisen senker Wall Street

Eksport og finans rammes hardest

Det er finansaksjene som tar støyten for endringene i valutamarkedet.

Frykten for den europeiske statsgjelden trekker Japanske eksportører ytterligere ned etter at de mandag falt som følge av de overraskende lave sysselsettingstallene fra USA.

Les flere nyheter på E24

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked

Flere artikler

  1. Italia-frykt gir bratt nedtur i Asia

  2. Italiensk ballade på børs

  3. Årets dårligste dag på New York-børsen

  4. Annonsørinnhold

  5. Oslo Børs falt  under 400

  6. Børsen skjelver av Italias kriserente