Test stresser aksjer

Resultatene fra bankenes stresstester gir volatile bankaksjer fredag.

AVVENTENDE: Børsdagen vil bli preget av resultatet av stresstestene gjennomført av EBA.
Publisert: Publisert:

Det er knyttet stor spenning til resultatet av stresstestene av europeiske banker som legges fram fredag. Resultatene av disse antas å være avgjørende for hvordan børsdagen ender.

- Resultatene fra stresstestene av de europeiske bankene slippes etter stengetid, dermed tror vi mange investorer vil være forsiktige med å ta for store posisjoner i dag, skriver nettmegleren Netfonds i sin morgenrapport.

Volatile bankaksjer

Det er ventet volatilitet i bankaksjer både før og etter resultatene av stresstestene, skriver Reuters.Resultatene fremlegges klokken 13 norsk tid.

- Det kan komme spørsmål om kredibiliteten til disse testene. Noen påstår at over ti prosent av bankene vil feile testen - så tradere vil ha nok å ta innover seg før markedene åpner igjen på mandag, sier analytiker Cameron Peacock i IG Markets til Reuters.

Den europeiske bankmyndigheten, European Banking Authority (EBA), har gått 91 banker etter i sømmene etter at fjorårets tester ble stemplet som altfor snille.

Testene skal blant annet fastslå hvilke banker som trenger mer egenkapital for å kunne være rustet til å overleve en eventuell ny krise.

Teknologiaksjer løftet Nikkei

Etter å ha svingt gjennom uken økte japanske aksjer svakt igjen i morgentimene fredag, med teknologiaksjer som de største vinnerne, melder Marketwatch.

Det positive starten for japanske aksjer kommer på tross av bekymringene for det amerikanske gjeldstaket og flere kredittratingbyråers advarsler om at USA kommer til å miste sin førsteklasses kredittrating AAA, melder Marketwatch.

Både japanske eksportaksjer, internettaksjer og finansaksjer gjør det bedre fredag enn den siste ukens svingninger.

Publisert:

Her kan du lese mer om