HP tjener mer på PC-salg

Snuoperasjonen ruller videre hos Amerikas største PC-produsent.

STYRKET I TROEN: Meg Whitman har høstet mye ros for jobben har gjort som HP-sjef. Hun kan glede seg over økte inntekter i forrige kvartal.

Pool
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Den tradisjonelle hjemmedatamaskinen har i flere år vært truet av yngre, smekrere konkurrenter, og dette har gitt utslag i salgstallene til PC-produsentene.

Så langt i år har imidlertid PC-salget sett betydelig bedre ut enn i de tre foregående årene, og kveldens kvartalstall fra Hewlett-Packard indikerer at utviklingen fortsetter.

Selskapet tjente mer penger i det forrige kvartalet enn på samme tid i fjor, og det er divisjonen Personal Systems som står for størsteparten av veksten. Her økte omsetningen med 12 prosent år over år.

I kvartalsrapporten opplyser HP at antallet solgte stasjonære maskiner økte med 13 prosent og «notebook»-salget med 18 prosent.

På konsernnivå steg HPs driftsinntekter med én prosent til 27,6 milliarder dollar. Resultatet falt imidlertid til 958 millioner dollar, sammenlignet med 1,39 milliarder dollar i samme periode i fjor.

- Alt i alt er jeg veldig fornøyd med fremgangen vi har hatt, sier arbeidende styreleder Meg Whitman i en kommentar.

- Når jeg ser på måten virksomheten presterer, innovasjonen vi har på gang og de daglige tilbakemeldingene fra kundene og partnerne våre, styrkes min tro på snuoperasjonen.

HP-aksjen er ned rundt 1,2 prosent i etterhandelen på Wall Street.

Les også:

HP kutter opp til 16.000 jobberHPs sikkerhetssjef: - Vi bruker hackernes egne metoder for å stoppe dem

Publisert:

Flere artikler

  1. Apple slår forventningene tross skuffende iPhone-salg

  2. Nå sliter hun med populariteten

  3. Kraftig resultatfall for Samsung

  4. Annonsørinnhold

  5. Vender ned fra rekord

  6. Denne løfter Daimlers resultat kraftig