Norwegian vil doble langdistanseflåten

Norwegian vil kjøpe minst 17 Boeing Dreamliners og dobler dermed sin langdistanseflåte.

VIL DOBLE: Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos sa i New York onsdag at selskapet vil kjøpe minst 17 Boeing Dreamliner-fly så snart amerikanske myndigheter godkjenner flygingene til Norwegians irske datterselskap.
Publisert: Publisert:

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters i New York onsdag, sa selskapets administrerende direktør Bjørn Kjos at kjøpet blir gjennomført så snart amerikanske myndigheter godkjenner flygingene til Norwegians irske datterselskap.

– Hvis vi ikke får godkjenning for flyginger til USA med datterselskapet, vil vi skrinlegge Dreamliner-ordren og heller øke antallet amerikanske flyginger med morselskapets eksisterende Dreamliners, sa Kjos.

Han sa videre at en større flåte med 787-maskiner vil tillate Norwegians irske datterselskap å utvide sitt rutenett til Sør-Amerika, Sør-Asia og Sør-Afrika.

Men først må altså selskapet få godkjenning fra det amerikanske samferdselsdepartementet så flyene kan lande i USA og fly derfra til andre destinasjoner.

Kjos la til at prisen for flyreiser over Atlanterhavet er høyt priset, noe som tyder på Norwegian kan komme til å senke prisene.

– Vi må ha flere Dreamlinere i flåten når vi skal vokse oss store internasjonalt. Og vi er avhengige av å kunne benytte EU-selskapet vårt ved å fly østover og vestover for å øke den bestillingen, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.

Publisert: