Goldman Sachs slipper rettssak

- Ikke nok bevis for at storbanken har lurt kundene, sier myndighetene.

Lloyd Blankfein, chairman and CEO of The Goldman Sachs Group, delivers remarks at an event sponsored by the Economic Club of Washington in Washington, July 18, 2012. REUTERS/Jason Reed (UNITED STATES - Tags: BUSINESS)
Publisert:

Det amerikanske justisdepartementet har bestemt at Goldman Sachs ikke blir rettsforfulgt for å ha markedsført finansprodukter som selskapet visste var dårlige.

Det blir ikke reist tiltale mot en av verdens største investeringsbanker til tross for en svært kritisk rapport utarbeidet av en statlig granskningskomité.

Rapporten konkluderte med at selskapet bevisst hadde lurt sine kunder før kollapsen i den amerikanske boligsektoren. Men fredag uttalte justisdepartementet at det ikke er nok bevis til en rettssak.

Under lupen siden 2010
I 2010 åpnet det amerikanske finanstilsynet (SEC) sak mot bankkonsernet.

Tilsynsmyndighetene mente at Goldman Sachs førte investorer bak lyset i forbindelse med utstedelse og salg av strukturerte verdipapirer knyttet til råtne boliglån.

Slike produkter ble blant annet solgt til norske kommuner, i det som i ettertid ble kjent som «Terra-saken».

I fjor sommer gikk banken med på å betale en bot på totalt 550 millioner dollar til amerikanske myndigheter og finanstilsynet.

Publisert: