Økokrim-razzia hos Intex

Gruveselskap fikk politiet på døren.

RAZZIA: Økokrim gikk tirsdag til aksjon mot gruveselskapet Intex Resources etter mistanke om at styreleder Jan Vestrum har delt innsideinformasjon.
Publisert:

AksjeLongname: Intex ResourcesTicker: ITXMarked: OSEOrganiasonsnummber: 976094875TSID:Trade time: 2012-06-19 12:20:39Last: 6.44Close: 6.4Periode: 7days

Økokrim etterforsker styreleder Jan Vestrum i det børsnoterte gruveselskapet Intex Resources for deling av innsideinformasjon.

Økokrim har tirsdag formiddag gjort en razzia på hovedkontoret til Intex Resources i Oslo.

BANKET PÅ: Økokrim foretok bevisinnhenting i lokalene til Intex Resources.

- Jeg kan bekrefte at vi gjør en aksjon hos Intex nå, men jeg ønsker ikke å kommentere noe rundt saken eller siktelser, sier statsadvokat Henrik Horn hos Økokrim til E24.

For at politiet skal kunne gjennomføre razzia må det foretas siktelser.

- Det stemmer, men jeg ønsker ikke å gå inn på hvem som er siktet, sier Horn.

Han bekrefter likevel at utover Vestrum er to andre siktet i saken.

Intex opplyser i en melding at anklagene mot styreformannen gjelder deling av påstått innsideinformasjon med investorer. Samtidig opplyses det at han ikke er anklaget for handel på innsideinformasjon.

Advokat Christian Lund hos Thommessen representerer Jan Vestrum, men ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg kan ikke kommentere noe nå. Vi får eventuelt komme tilbake til det senere, sier han til E24.

- Ingen kjennskap

ANONYMT: Det eneste tegnet på at det foregikk en razzia i lokalene til Intex Resources i Vika var denne anonyme stasjonsvognen registrert på Økokrim. Bilen stod parkert utenfor hovedinngangen.

Informasjonsdirektør Andreas Qvale i Intex Resources opplyser til E24 at Økokrim kom til selskapets lokaler tirsdag morgen.

- Vi har ingen kjennskap til bakgrunnen for saken, sier han.

Han understreker at selskapet ikke er siktet og at styreleder Vestrum kun er siktet for å ha delt innsideinformasjon og ikke er siktet for handel basert på innsideinformasjon.

Ifølge Qvale har Vestrum vært i avhør hos politiet i dag.

Informasjonsdirektøren sier han ikke vet noe om bakgrunnen for Økokrims mistanker og siktelse utover at det skal ha tilflytt investorer innsideinformasjon.

Han sier at det har blitt gitt innsideinformasjon i forhandlinger Intex har ført med potensielle partnere til Mindoro på Fillipinene, uten at han vet noe om det har noen kobling til Økokrims siktelse.

Intex Resources ASA er et mineralleteselskap, basert i Oslo, Norge. Intex' hovedprosjekt er Mindoro Nickel, et prosjekt på øya Mindoro på Filippinene.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om