Kronekursen

Kronen svekker seg og den amerikanske «tiåringen» stiger

 • Infront TDN Direkt
Publisert: Publisert:

Den norske kronen svekker seg noe mot både euro og amerikanske dollar fredag formiddag, samtidig som de amerikanske statsrentene stiger litt.

Den norske kjerneinflasjonen kom inn på 2,7 prosent i mars, mot TDN Direkt-konsensus på 2,7 prosent, blant seks banker og meglerhuset.

Prisveksten for både importerte varer og innenlands produserte varer og tjenester var i praksis uendret i mars. Når det er sagt, vil den importerte prisveksten utvikle seg betydelig lavere fremover, og dermed bidra til en ytterligere nedadgående trend i kjerneinflasjonen, mener Handelsbanken Capital Markets.

Swedbank venter også at lav lønnsvekst vil bidra til å trekke kjerneinflasjonen ned under målet for en periode. I tillegg reduseres effekten av en svakere krone på inflasjonen.

Meglerhuset gjentar at inflasjonen vil være en underordnet bekymringer for Norges Bank relativt til realøkonomien. Norges Bank venter at kjerneinflasjonen vil falle under inflasjonsmålet på to prosent om et par måneder.

Euroen styrker seg 0,4 prosent mot kroner til 10,11 kroner, mens dollaren styrker seg med 0,53 prosent til 8,49 kroner.

Med en ellers tynn makrokalender rettes fokuset i rente- og valutamarkedet mot PPI i USA for mars, som er ventet til 3,8 prosent.

Rentene på den amerikanske tiåringen ligger fredag formiddag på 1,66 prosent, opp to basispunkter forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet i går

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kronekursen
 2. Aksjelive
 3. Norges Bank
 4. Euro
 5. Kronekurs

Flere artikler

 1. Kronestyrkingen fortsetter – billigste dollar på to måneder

 2. Betalt innhold

  Kronekursen er jokeren for kommende rentehopp

 3. Ukraina-krigen bidrar til billigste svenske krone siden 2019

 4. Sterkeste krone på over to år mot dollar

 5. Euroen tilbake over ti kroner: – Kronen er ingen trygg havn i tider som denne