Nordax vil legge inn nytt forbedret bud på Bank Norwegian

Under to måneder etter at Nordax trakk i bremsen, vekker de interessen overfor Norwegian Finans Holding til live. Et nytt bud vil verdsette selskapet til 18,7 milliarder kroner.

Bank Norwegian-sjef Tine Wollebekk.
  • Hans M. Jordheim
Publisert:

Den svenske banken Nordax har intensjon om å legge inn et nytt bud på Norwegian Finans Holding, selskapet bak Bank Norwegian.

Det nye budet vil ligge på 100 kroner per aksje, mot 95 kroner per aksje i forrige bud, et bud som ikke ble anbefalt av styret i Norwegian Finans Holding. Økningen tilsvarer 1,87 milliarder kroner og verdsetter selskapet til 18,7 milliarder.

Samtidig inkluderte det gamle budet et utbytte på 5 kroner per aksje. Det utbetales denne uken. Dermed er det nye indikerte budet 10 kroner høyere enn det som ble varslet sist, skriver Norwegian Finans Holding i en børsmelding.

Styret i selskapet har i motsetning til ved forrige bud kommet til at de vil la Nordax foreta en grundig gjennomgang av selskapet (due dilligence).

Det er foreløpig ikke sikkert at det faktisk kommer til å bli lagt frem et bud og det er heller ikke sikkert om styret i Bank Norwegian vil anbefale det som eventuelt legges frem. Nordax’ indikerte bud inneholder en forutsetning om at de får kjøpe minst 90 prosent av aksjene, men Nordax forbeholder seg retten til senere å kunne senke kravet til to tredeler.

Anbefalte ikke bud

Det var i mars at det først ble kjent at svenske Nordax Bank ønsker å kjøpe Bank Norwegian.

Styret i selskapet var imidlertid ikke fornøyd med det som ble lagt frem. Det mente at tilbudsprisen undervurderte selskapet betydelig og at det foreslåtte akseptnivået på 50,1 prosent ikke var ønskelig.

Nordax fikk som et resultat ikke gjennomføre en tilfredsstillende selskapsgjennomgang og trakk dermed budet.

Blant de største eierne av Norwegian Finans Holding er Cidron Xingu Limited, et selskap kontrollert av Nordic Capital og Sampo som tidligere har kjøpt flyselskapet Norwegians aksjer i banken, og Folketrygdfondet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian Finans
  2. Bank Norwegian

Flere artikler

  1. Bank Norwegian-sjefen går til svensk konkurrent

  2. Nordax trekker i bremsen for milliardbudet på Bank Norwegian

  3. Nordax øker budet på Bank Norwegian igjen: To storaksjonærer sier ja

  4. Aksjonærliste indikerer aksjedump fra Kjos-døtre i Bank Norwegian

  5. Folketrygdfondet selger ikke Bank Norwegian til Nordax: – Budet er for lavt