Johnson & Johnson solgte coronavaksiner for 100 mill. dollar

Både i USA og Europa er vaksinen satt på pause i påvente av nye undersøkelser. Salget i første kvartal bidro bare med en brøkdel av Johnson & Johnsons samlede inntekter.

FORSIKTIG VAKSINESALG: Johnson & Johnson hadde ikke veldig store inntekter fra coronavaksinen i første kvartal, særlig ikke sett mot resten av inntektene.

Johnson & Johnson / NTB
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Farmasikjempen Johnson & Johnson økte omsetningen med 7,9 prosent til 22,32 milliarder dollar, tilsvarende 185,3 milliarder kroner i første kvartal.

Resultatet endte samtidig på 6,2 milliarder dollar. Det gir et justert resultat per aksje på 2,59 dollar, en oppgang fra 2,30 dollar i samme kvartal i fjor.

Det viser kvartalsregnskapet som ble lagt frem tirsdag.

Johnson & Johnson er et av selskapene som har fått godkjent en vaksine mot coronaviruset, både i Europa og USA. Men som svensk-britiske AstraZeneca har også den amerikanske kjempen støtt på utfordringer.

Forrige uke satte amerikanske myndigheter vaksineringen med Johnson & Johnson-vaksinen på pause, etter å ha oppdaget det sjeldne sykdomsbildet med kombinasjon av blodpropp og lave antall blodplater etter vaksinering.

Kort tid senere stoppet selskapet den planlagte utrullingen av vaksinen i Europa.

Dette har likevel ikke preget det noe beskjedne salget av coronavaksinen i første kvartal. Da solgte selskapet vaksiner til USA for 100 millioner dollar, tilsvarende 830 millioner kroner, ifølge kvartalsrapporten.

Det tilsvarer 0,45 prosent av den totale omsetningen selskapet hadde i kvartalet.

Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA) har tidligere varslet at det tirsdag klokken 17 vil komme med en oppdatert anbefaling om Johnson & Johnson.

Les også

USA setter Johnson & Johnson-vaksineringen på pause i minst en uke til

Sterkt fra legemiddelvirksomheten

Selv om coronavaksinen ikke ga de helt store pengene i kvartalet som gikk, bidrar legemidler i langt større grad.

Legemiddelvirksomheten sto alene for 12,2 milliarder dollar i inntekter i kvartalet, noe som altså er over halvparten av selskapets samlede inntekter. Inntektene fra denne virksomheten steg med 9,6 prosent fra året før.

I samme kvartal falt omsetningen knyttet til såkalt forbrukerhelse med 2,3 prosent til 3,5 milliarder dollar. Årsaken opplyses av selskapet å være coronapandemien. Samtidig bidro salget av munnskyllevannet Listerine, babyprodukter fra Johnson’s Baby, skjønnhetsprodukter og nikotintyggegummi-merkevaren Nicorette positivt for denne delen av virksomheten.

Les også

FHI: Norge får 1,2 millioner ekstra Pfizer-doser

Øker utbytte

Siden resultatet økte ser selskapet nå også sitt snitt i å øke utbyttet til eierne. Selskapet vil nå utbetale 1,06 dollar per aksje, noe som er fem cent høyere enn tidligere.

Samlet for året ser selskapet nå for seg å utbetale et utbytte på 4,24 dollar i 2021.

I tillegg kommer selskapet nå med ferske anslag for omsetningen og resultatet i inneværende år. Selskapet ser nå for seg å omsette for mellom 90,6 og 91,6 milliarder dollar i 2021. Dette er noe lavere enn analytikernes anslag på 92,19 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Samtidig venter selskapet et resultat per aksje mellom 9,42 og 9,57 dollar per aksje i år. Analytikerne ventet på sin side at resultatet vil havne på 9,50 dollar.

Johsnon & Johnson-aksjen faller 0,42 prosent i førhandelen rundt to timer før den ordinære handelen på Wall Street åpner.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Internasjonale resultater
  2. Coronaviruset
  3. Johnson & Johnson
  4. Resultatrushet

Flere artikler

  1. Pfizer venter å selge vaksiner for 216 milliarder i år

  2. Apple-resultatet langt bedre enn ventet

  3. Krypto treffer børsen idet Wall Street stiger svakt

  4. Johnson & Johnson forventer å selge corona-vaksiner for 22 milliarder kroner

  5. AstraZeneca solgte vaksiner for 2,3 milliarder i første kvartal