Brukte 25.000 på aksjer: – Tapte nesten alt

Erik Follestad (31) er en av deltagerne i årets Aksje-NM. Men den tidligere hockeyproffen er ikke helt fersk når det kommer til børshandel.

AKSJE-FOLLE: Erik Follestad forteller til E24 at han ser frem til årets Aksje-NM.
Aksje-NM 2020
 • Caroline Grundekjøn
Publisert:

– Jeg har lært veldig mye jeg ikke hadde peiling på tidligere, og jeg føler meg nå tryggere på at jeg kan gjøre det bra i både Aksje-NM og aksjemarkedet, forteller Erik Follestad (31).

VGTV-profilen er for tiden aktuell med podkasten «Hvordan har du det, mann?» der han snakker om følelser med andre kjente menn. Han er også snart aktuell med E24s miniserie «Aksjeskolen med Erik Follestad».

Gjennom syv episoder får Follestad aksjeleksjoner av forskningssjef i Investtech, Geir Linløkken. Episodene slippes i forkant av og under Aksje-NM, og både seeren og Follestad får gode strategitips de kan benytte for å gjøre det godt i konkurransen.

– Nå gleder jeg meg til Aksje-NM. Målet er å hevde meg i konkurransen og å slå kompisene mine.

E24 har de siste elleve årene arrangert Aksje-NM, en konkurranse der deltagerne får 100.000 fiktive kroner som kan brukes til å handle aksjer på Oslo Børs.

Spillet er gratis for alle deltagere.

Vinneren er den som til slutt sitter igjen med høyest avkastning etter fire uker med handel. Førsteplassen vil bli premiert. Årets Aksje-NM går av stabelen 5. oktober, og du kan allerede nå melde deg på. Trykk her.

Les også

Snart går startskuddet for Aksje-NM 2020: Derfor kan det bli rekordår

LÆRER FOR EN DAG: Forskningssjef Geir Linløkken i Investtech forklarer her hvorfor det historisk sett er lurere å investere i aksjer enn å la pengene stå i banken.

Gikk på aksjesmell

Follestad er ikke helt fersk når det kommer til aksjehandel.

– Jeg har tapt litt penger på aksjer tidligere. For seks-syv år siden investerte en kompis og jeg 25.000 kroner i blant annet shippingaksjer. Målet var at vi skulle tjene noen kroner på det, men i stedet tapte vi nesten alt.

– Det var ikke noe særlig, legger han til.

Den tidligere ishockeyproffen forteller at han innså at det ikke er «bare bare» å skulle investere på børsen.

– Man må vite hva man driver med. Det krever et visst kunnskapsnivå, ellers blir det jo ren gambling.

Ekspert-alliert

Det er derfor han nå har alliert seg med forskningssjef Linløkken gjennom E24s Aksjeskole.

– Etter leksjonene med Linløkken har jeg blant annet lært at jeg må se om aksjen er i en oppadgående eller nedadgående trend før jeg avgjør om jeg skal investere eller ikke. Leksjonene var veldig pedagogiske, så jeg har lært mye nyttig.

Follestad forteller at han har planer om å entre aksjemarkedet igjen, og at Aksje-NM da vil være en unik mulighet til å teste ut ulike investeringsstrategier.

– Vi får jo leke oss med 100.000 fiktive kroner under Aksje-NM. Da får jeg virkelig prøvd meg frem på børsen før jeg satser mine egne penger.

Kan du mer om aksjer enn Follestad?

I forkant av «Aksjeskolen med Erik Follestad» testet E24 kunnskapsnivået til Spårtsklubben-profilen. Kan du mer om aksjer enn «Folle»? Se filmen under!

Les også

Oslo Handelsgym med store ambisjoner for Aksje-NM: – Målet er å engasjere hele skolen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksje-NM 2020
 2. Aksje-NM
 3. Erik Follestad
 4. Aksjer
 5. Investtech

Flere artikler

 1. Aksjeskolen #6: Slik plukker du vinneraksjer

 2. Aksjeskolen #3: Slik reduserer du risikoen

 3. Aksjeskolen #2: Slik sikrer du deg gevinst

 4. Aksjeskolen #5: Styr unna taperaksjer

 5. Dette er topp ti «lottoaksjer» på Oslo Børs