Borr Drilling-oppgangen forduftet: – Fortsatt grunner til å være forsiktig

Riggaksjen Borr Drilling løftet seg på Oslo Børs etter tirsdagens oppdatering, men snudde etterhvert nedover. Meglerhuset Kepler Cheuvreux maner til forsiktighet.

RIGGSATSING: Finansmannen Tor Olav Trøim startet opp Borr Drilling og er et av selskapets største aksjonærer. I 2017 ble det notert på Oslo Børs. Selskapet kjøpte moderne oppjekkbare rigger billig.
Publisert:

Sent tirsdag kveld meldte det hardt pressede riggselskapet Borr Drilling om et par nye krisegrep.

Tor Olav Trøim-selskapet skal hente mellom 40–50 millioner dollar og har også refinansiert milliardgjeld, som vil styrke likviditeten med over 700 millioner dollar de neste to årene.

Har ikke noe å si for den totale gjelden

Kepler Cheuvreux skriver i en oppdatering onsdag at det venter at den nye egenkapitalen kan vare frem til andre halvår 2021. Det er da meglerhuset tror at det svært tyngede riggmarkedet begynner å vise tegn til bedring igjen.

Regnestykket er basert på at Kepler Cheuvreux øyner at Trøim-selskapet brenner kontanter for 20–25 millioner dollar per kvartal fremover.

Les også

Analytiker øyner nordisk riggsammenslåing: – Må raskt ta grep for å holde tritt

Meglerhuset vil se nøyere på sine estimater på Borr Drilling senere, men fremhever riktignok allerede nå:

– Det er fortsatt grunner til å være forsiktig i vårt syn, fremgår det, til tross for at den nye egenkapitalen «utvider Borrs «runway» og øker opsjonsverdien i aksjen».

Kepler Cheuvreux har nylig uttalt at Borrs finansielle profil ikke er attraktiv, i lys av et riggmarked som det forventes vil fortsette å være under press knyttet til utnyttelse og dagrater.

Det trekkes også frem at krisegrepene ikke har noen betydelig effekt på Borrs totale gjeldsnivå, som Kepler Cheuvreux mener er hovedårsaken til at investorer holder seg unna riggselskapet.

Aksjehoppet forduftet

Borr Drilling-aksjen tikket tidvis oppover på Oslo Børs onsdag, men klokken 14 er oppgangen forduftet. Riggaksjen var ved børsåpning opp over ti prosent.

Selskapet har nå en markedsverdi på 1,1 milliarder kroner, mens prisingen ved årsskiftet var på åtte milliarder kroner.

Kepler Cheuvreux har en «redusering»-anbefaling på riggaksjen, med et kursmål på 2 kroner.

Selskapet gikk på et stortap i andre kvartal på grunn av større nedskrivninger. Samlet forduftet 970 millioner kroner, der rundt en halv milliards skyldtes barbering av riggverdier.

Riggbransjen fikk seg en kraftig smell under oljenedturen i 2014 og hadde fortsatt ikke klart å hente seg inn da coronakrisen på nytt sendte oljeprisen til bunns i vinter.

Les på E24+

Det er greit å være langsiktig, men ikke så langsiktig at du satser på Borr Drilling

Publisert: