Kvartalsrapporter

Dette skjer denne uken: Resultatskred på Oslo Børs

Denne uken skal hele 55 selskaper på Oslo Børs åpne regnskapsbøkene for juli, august og september. Ute i verden er resultatprogrammet like tettpakket.

En lang rekke børsnoterte selskaper legger frem resultater for tredje kvartal denne uken.
 • Ola Alsberg
Publisert:

– Vi har en veldig spennende uke fremfor oss, sier investeringsøkonom Mads Johannessen i Nordnet til E24.

Etter tungvektere som DNB, Norsk Hydro og Telenor la frem sine kvartalstall forrige uke, fortsetter resultatsesongen på høygir også denne uken.

I alt 55 Oslo Børs-selskaper, deriblant børslokomotiver som Equinor, Aker BP, Orkla og Adevinta, kommer med resultater for årets tredje kvartal i løpet av uken.

Se listene over noen av ukens viktigste hendelser lenger i saken.

Les også

Resultatsesongen sparkes i gang: Venter oljesmell og kjøpefest

Venter svakeste Equinor-resultat siden 2016

Torsdag legger oljegiganten Equinor frem tall for tredje kvartal. Resultatfremleggelsen blir den siste for Equinors konsernsjef Eldar Sætre, etter seks år som toppsjef og over 40 år som ansatt i Norges største selskap.

I forkant av kvartalstallene venter aksjeanalytikere i gjennomsnitt at Equinors virksomhet på norsk sokkel leverer et justert resultat på 921 millioner dollar, ned fra 1,74 milliarder på samme tid i fjor.

Verre står det til med selskapets utenlandsvirksomhet, tror analytikerne.

Equinors kvartalstall kommer før børsen åpner torsdag. Her fra Johan Sverdrup.

Den internasjonale virksomheten er ventet å levere et justert resultat på minus 57 millioner dollar (mot et overskudd på 435 millioner på samme tid i fjor). Analytikerne venter at USA-virksomheten vil ende på minus 102 millioner.

Samlet sett venter analytikerne et justert resultat før skatt på 1,03 milliarder dollar. Det vil i så fall bli det svakeste justerte resultatet før skatt i tredje kvartal siden 2016 – da oljeprisen også oppleve et kraftig fall.

Les også

Nye analytikertall om Equinor: Tror produksjonen har falt under symbolsk grense

Fullspekket finanskalender på Oslo Børs

Equinor er langt fra alene om å legge frem tall denne uken.

Tirsdag kommer blant annet XXL, Adevinta, Elkem og Tietoevry med kvartalstall. XXL leverte sterke andrekvartalstall, med en inntektsvekst på 31 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– De gode resultatene fra andre kvartal virker til å ha fortsatt inn i tredje kvartal. Nordmenn har vært aktive i sommer og høst og kjøpt fritidsutstyr, turklær og sykler, også har været vært bra for en gangs skyld. XXL-aksjen har fortsatt å stige, så markedet har nok har troen på at resultatene blir gode, sier Johannessen.

Investeringsøkonom Mads Johannessen i Nordnet.

Onsdag følger blant annet Kværner, Schibsted, Aker Solutions etter med sine kvartalsrapporter.

– Aker Solutions og Kværner er i prosessen av å slås sammen, så i forbindelse med kvartalsresultatene vil vi nok høre mer rundt hvordan sammenslåingen går. Det «nye» selskapet vil bli en fornybar-leverandør, og jeg antar at de gjennom fusjonen kan tilby et bredere spekter av tjenester for fornybarsektoren, sier Johannessen.

Les også

Analytikerne anbefaler Aker BP-kjøp før kvartalstallene

Tungvektere og børsraketter i ilden på torsdag

I tillegg til Equinor-resultater, skal også tungvekterne Orkla og Aker BP legge frem sine resultater for tredje kvartal på torsdag.

Børsrakettene Rec Silicon og Kahoot åpner også regnskapsbøkene torsdag.

Rec Silicon skjøt fart på Børsen etter selskapet tidligere denne måneden sikret to samarbeid innenfor henholdsvis solcelle- og batteriproduksjon som øker sannsynligheten for åpning av selskapets anlegg ved Moses Lake i USA.

– Rec har løst en skattesak de har vært plaget av, fått nye samarbeid og gjennomført en emisjon. Spørsmålet nå er Moses Lake-åpningen. Rec går og venter på å kunne åpne opp igjen, så aksjen vil være følsom på Moses Lake-signaler, sier Johannessen.

Signaler om åpning av Rec Silicon-anlegget ved Moses Lake vil være drivende for Rec-aksjen, sier Mads Johannessen i Nordnet.
Les også

Analytiker om Rec-samarbeid: – Et godt steg i riktig retning

Kahoot-aksjen er opp 175 prosent siden nyttår, og fikk nylig japanske konglomeratet Softbank inn på eiersiden.

– Kahoot begynte i år å ta betalt for tjenestene sine, så det blir interessant å se hvordan det har slått inn på inntektene og hva selskapet forventer videre. De vil sannsynligvis ikke tjene mye penger, og er i en vekstfase, slik at forventningene fremover blir det sentrale, sier Johannessen.

Les på E24+

Softbanks suksessoppskrift

Runder av med Europris og Røkke-satsing

Resultatuken på Oslo Børs avsluttes med kvartalsrapporter fra blant annet Europris, Kongsberg Gruppen og Røkke-selskapet Aker Biomarine.

– Aker Biomarine er et av få selskaper på Merkur Market som har falt i høst. Markedet tror åpenbart ikke på krillsatsingen til Røkke, sier Johannessen.

Europris har steget over 30 prosent siden nyttår, og Johannessen tror Europris ligger godt an til å fortsette veksten.

– De har investert i et supermoderne lager som øker produktiviteten og bedrer marginene. Kanskje ser vi effekter av det nå i tredjekvartalstallene. Jeg tror de vil levere et godt kvartal og muligens komme med signaler om utbytteutbetaling neste år, sier Johannessen.

Les på E24+

Ukens Investtech: Tre aksjer innsiderne er positive til nå

Resultater fra olje- og teknologigigantene

Resultatsesongen er også i full gang utenlands.

Flere av verdens største oljeselskaper skal i ilden i løpet av uken. BP legger frem tall tirsdag, mens ConocoPhillips og Shell følger opp med sine resultater torsdag. Oljekjempene Chevron og ExxonMobil legger frem sine tredjekvartalsrapporter fredag.

Les også

Fortsatt kundevekst for Nordnet: Vurderer å tilby boliglån i Norge

Torsdag kommer en bølge av resultater fra teknologigigantene. Facebook, Samsung, Apple, Amazon og Google-eier Alphabet kommer alle med tall torsdag, mens Microsoft legger frem sine tall tirsdag.

– Det blir veldig spennende å se hva de store teknologiselskapene kommer med av tall. Teknologisektoren og særlig de store selskapene har steget enormt på børsene etter virusutbruddet og det er bakt inn høye forventninger i aksjekursene, sier Johannessen.

– Markedet og børsene vil få merke det om de store tek-selskapene leverer over eller under de forventningene, sier han.

Norsk arbeidsledighet og handelsaktivitet

Fredag legger Nav frem sin månedlige arbeidsledighetsstatistikk. Ved utgangen av september var 3,7 prosent av arbeidsstyrken helt ledige. Ved målingen 20. oktober var 3,5 prosent av arbeidsstyrken helt ledige.

Onsdag legger SSB frem Detaljomsetningsindeksen for i september, som viser utviklingen i verdi- og volumutvikling i detaljhandelen.

August ga en nedgang på 4,9 prosent målt mot måneden før. Analytikerestimater fra fem meglerhus innhentet av TDN Infront Direkt tror detaljomsetningen steg 0,7 prosent i september.

Les på E24+

Øystein Stray Spetalen: Investorenes investor

Fasit på utviklingen i amerikansk økonomi

Amerikanske statistikkmyndigheter kommer torsdag med foreløpige tall på den økonomiske utviklingen i landet og tall på privat forbruk i tredje kvartal.

I andre kvartal falt USAs bruttonasjonalprodukt (BNP) 31,4 prosent på årsbasis. Det private forbruket falt 34,6 prosent i kvartalet.

Les også

Milliardær Johan H. Andresen: Vil ansette flere med CV-hull

For tredje kvartal er det ventet at BNP har steget 32 prosent i tremånedersperioden. Da vil landet ligge 3,7 prosent bak nivået før virusutbruddet, skriver Bloomberg. Det private forbruket ventes å ha steget 2,5 prosent i kvartalet.

Torsdag kommer også uketall for antall nye søkere av arbeidsledighetstrygd (jobless claims) i USA. 787.000 amerikanere var førstegangssøkere til ledighetstrygd ved forrige måling, mens det er ventet at tallet vil synke til 778.000 på målingen som offentliggjøres torsdag.

Den europeiske sentralbankens sjef Christine Lagarde legger frem sentralbankens rentebeslutning torsdag. Det er ventet en uendret rente, men det er knyttet spenning til om sentralbanken vil utvide støttekjøpsprogrammet PEPP.

Rentemøte i den europeiske sentralbanken

Mandag formiddag gir det tyske statistikkinstituttet IFO ut aktivitetsindeksen for oktober. Forrige måned ga et indekstall på 93,4, mens det er ventet en indeks på 93 for oktober, ifølge Bloomberg.

Torsdag avholder Den europeiske sentralbanken (ESB) rentemøte. Det er bredt ventet at sentralbanken vil holde renten uendret på 0,5 prosent, men det er knyttet spenning til om sentralbanken vil utvide støttekjøpsprogrammet PEPP.

Støttekjøpsprogrammet ble startet etter virusutbruddet i vår, og innebærer kjøp av verdipapirer for 1.350 milliarder euro, tilsvarende 14.800 milliarder kroner.

– De fleste venter nok at ESB vil utvide sine programmer for kjøp av verdipapirer i markedet, men at de avventer til rentemøtet i desember, skriver Nordea-strategene Joachim Bernhardsen og Erik Bruce i en rapport.

– Ettersom smittetallene fortsetter å stige, er det en sjanse for at sentralbanken varsler en utvidelse av støttekjøpsprogrammet allerede ved det kommende møtet, skriver Yelena Shulyatayeva i Bloomberg Economics i et notat.

Fasiten på den økonomiske utviklingen i eurosonen i tredje kvartal kommer fredag. I andre kvartal krympet økonomien 11,8 prosent sammenlignet med første kvartal. Analytikere spurt av Bloomberg venter en BNP-økning på 9 prosent for tredje kvartal.

Les også

Høyeste antall børsdebutanter siden før finanskrisen

Les på E24+

Dette er NELs mektige konkurrenter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Dette skjer denne uken
 3. Oslo Børs
 4. Resultatrushet
 5. Mads Johannesen

Flere artikler

 1. Resultatsesongen sparkes i gang: Venter oljesmell og kjøpefest

 2. Resultatrush på Oslo Børs: – Nå begynner det endelig

 3. Europris med rekordtall: Fraktkostnadene øker neste år

 4. Opptur for børskjemper i resultatsesongen: – Overraskende for markedet

 5. Dette skjer denne uken: Resultatrush og BNP-fasit