Nets opplevde betalingsproblemer i hele Norden

Ustabilitet hos betalingstjenesten Nets påvirket kortbetalinger i hele Norden.

 • Svein Olav Sæter
 • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert:

– Vi hadde noen problemer, men nå er ting tilbake til normalt, sier pressesjef i Nets, Søren Winge, i 17.30-tiden til E24.

Ustabiliteten begynte rundt halv fire fredag ettermiddag, og varte i rundt 1,5 time.

Nets er en betalingstjenesteleverandør i Norden, med 2,6 milliarder transaksjoner i året. Selskapet har ansvar for kortlesere blant annet i butikker over hele Norden og Baltikum og tilbyr forskjellige typer betalingsløsninger – både på nett og via mobil.

Inntil problemet ble løst anbefalte pressesjefen de som bruker betalingstjenestene å gå offline, slik at de fremdeles kan ta imot noen typer kortbetalinger. Det gjaldt blant annet korttyper som ikke krever saldokontroll.

Samtidig var kundeservice utilgjengelig hos Nets, da deres telefonlinjer var berørt av samme ustabilitet, ifølge selskapets Twitter-konto.

Vipps-kundene har vært rammet av Nets-problemene siden 15.30-tiden, oppgir Vipps’ kommunikasjonsrådgiver Hege Steinsland.

Nå går det som det skal. Siden rundt klokken 17.19 ser vi en stabil tjeneste på nettbetalinger som går via Nets. Da håper vi at folk får gjort det de skal med EM og andre ting, sier hun til E24 få minutter etter at problemene så ut å være løst.

Ifølge NTB var Norsk Tipping blant de som ble truffet av ustabiliteten i betalingstjenestene. Fotballfans som ønsket å tippe på kveldens åpningskamp i EM, møtte på problemer, og fikk ikke overført penger til Norsk Tipping.

Lignende nett-trøbbel ga problemer med all betaling i Norge for et halvt år siden. Da var Vipps og BankID påvirket, men problemet var løst etter to timer.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nets
 2. BankID
 3. Norsk Tipping
 4. Vipps

Flere artikler

 1. «Nye» Vipps etter gigantsammenslåing: – Mener vi kunne fått inn flere

 2. Tekniske problemer for Klarna over hele Europa

 3. Vil ikke dele opp Sbanken før oppkjøpet: – Jobber ikke med alternative løsninger nå

 4. BankID bytter leverandør – varsler nedetid

 5. Vipps tar hovedrollen i nordisk betalingsgigant