Wall Street faller i påvente av sentralbankens rentebeslutning

Wall Street faller før «et av de mest interessante rentemøtene på lenge» senere i kveld.

Publisert:

Gårsdagen ble en mørk dag på Wall Street, med nedgang for alle tre hovedindeksene. Ved middagstider onsdag ligger indeksene an slik:

  • Dow Jones ned 0,29 prosent
  • Nasdaq ned 0,18 prosent
  • S&P 500 ned 0,25 prosent

Onsdag kveld kommer sentralbanken i USA til å komme med en ny rentebeslutning. Få analytikere tror renten vil stige, men investorene på Wall Street venter i spenning på hint om når sentralbankens kvantitative lettelser, kjøp av obligasjoner for å presse rentene ned, vil begynnes å trappe ned.

– Dette blir et av de mest interessante møtene på lenge, sier seniorøkonom Knut Magnussen i DNB Markets.

Han tror banken vil fortsette deres ekspansive pengepolitikk.

For tiden kjøper sentralbanken obligasjoner for 120 milliarder dollar hver måned.

– Vi tror sentralbanken kommer til å snakke om å snakke om nedtrapping, men vi tror sentralbanksjefen vil gjenta at det er en stund til, sier Mark Cabana, sjef for kortsiktig strategi hos Bank America, til CNBC.

General Motors satser på elbil

General Motors annonserte før onsdagens børsåpning at selskapet vil bruke 30 prosent mer på utvikling og produksjon av elbiler og selvstyrte biler, sett opp mot deres tidligere planer. Den økte pengebruken går blant annet til å bygge to batterifabrikker i USA.

Amerikas største bilprodusent satser også på å selge én million elbiler årlig innen 2025. General Motors tar dermed opp kampen med Tesla og Volkswagen på elbilmarkedet, skriver CNBC.

– Vi investerer aggressivt i en helhetlig og integrert plan for å sørge for at General Motors leder an i det grønne skiftet, sier Mary Barra, sjef for selskapet som en gang var USAs aller største.

Ved åpning stiger General Motors-aksjen 2,86 prosent.

Oracle vil opp i skyen

Oracle slo forventningene med sine kvartalstall onsdag. Oracle-aksjer tjente 1,54 dollar per aksje, nesten 20 prosent mer enn det analytikerne forventet, ifølge CNBC.

Omsetningen for selskapet ble også noe høyere enn det analytikerne forventet på forhånd.

Ved kveldstid synker Oracle-aksjen 5,18 prosent.

Framover kommer Oracle til å investere tungt i sky-tjenester, ifølge en uttalelse fra sjefen for selskapet, Safra Catz.

– Vi er overbevist om at den ekstra avkastningen fra skysegmentet mer enn gjør opp for disse ekstra investeringene, sier Catz, ifølge CNBC.

Les på E24+

Børsfest på inflasjonsgraven

Publisert:
Gå til e24.no