Adevinta opprettholder guidingen - toppsjefen bytter ut flere i ledergruppen

Den nye toppsjefen Antoine Jouteau opprettholder guidingen for 2022, og bytter ut flere i ledergruppen.

Antoine Jouteau tok over etter Rolv Erik Ryssdal som administrerende direktør i Adevinta 15. august.
Publisert:

Rubrikkselskapet Adevinta omsatte for 408 millioner euro, og leverte en ebitdaEbitda er driftsresultat, før renter, avskrivninger og skatt. på 132 millioner euro.

Selskapet kan med det vise til en omsetningsvekst på 10 prosent, sammenlignet med samme tid i fjor. Ebitda har økt med 5 prosent på samme tid.

TDN Direkt har hentet inn forventninger til Adevintas resultat fra 14 analytikere. Disse viser at det på forhånd var ventet i snitt en omsetning på 403 millioner euro, og en ebitda på 135 millioner euro.

Adevinta skriver i sin kvartalsrapport at de opprettholder guidingen for 2022, med en omsetningsvekst på drøyt 10 prosent. De opprettholder også forventningene om å kunne levere en ebitda på mellom 575 og 600 millioner euro.

Sterkere kontantstrøm og ny ledergruppe

Adevinta viser til at de har fått en sterkere kontantstrøm dette kvartalet, noe de sier de vil bruke på å nedbetale gjeld, for å motvirke renteøkninger.

I 2023 sier Adevinta at de forventer å kunne levere en tosifret vekst i kjernemarkedene, og en bedring i marginene. De vil også ta ned gjeldsgraden i konsernet til mellom to og tre ganger ebitda.

Den nye toppsjefen Antoine Jouteau setter også en ny ledergruppe i konsernet, og tre av de tidligere konserntoppene går ut av ledelsen.

Det er Gianpaolo Santorsola, sjef for de europeiske markedene, Zac Candelario, sjef for de internasjonale markedene og Alex Alexander, produkt- og teknologidirektør, som nå forlater selskapet.

Selskapet setter også inn Alexandre Collinet, som var ansvarlig for gjennomføringen av integreringen av Ebay inn i Adevinta, som driftsdirektør.

Adevinta har det siste året solgt flere av sine internasjonale selskaper - blant annet i Sør-Afrika, Australia, Mexico og Brazil.

Langt fall

Adevinta ble skilt ut fra Schibsted i 2019, og inkluderer digitale markedsplasser over store deler av verden.

Adevinta kjøpte i 2020 Ebays rubrukkvirksomhet , og ble med det verdens største rubrikkselskap på nett.

Adevinta har hatt et brutalt år på Børsen, og har falt over 45 prosent det siste året. Fra sin topp i august 2021 har aksjen falt over 58 prosent.

E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet som er største eier i Adevinta. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om