Apple-sjefen skylder på dollar for svakt Mac-salg

Teknologigiganten økte salget av iPhone, og overgikk analytikernes forventinger. Men både Mac- og iPad-salget var svakere enn i fjor.

Apple-sjef Tim Cook presenterer resultatene for selskapets tredje regnskapskvartal torsdag kveld.
Publisert:

De samlede inntektene var ventet å havne på 82,76 milliarder dollar i kvartalet, mens resultatet per aksje var ventet inn på 1,16 dollar, ifølge Bloomberg.

En alltid viktig indikator i Apples resultater er hvordan det går med salget av iPhone, som bidrar med over halvparten av produktinntektene. Analytikerne ventet på forhånd at iPhone-salget ville ende på 38,85 milliarder dollar. Til sammenligning var salget på 39,57 milliarder i fjor.

Spørsmålene var mange før tallslippet. Både resesjonsfrykt, inflasjon, sterk dollar og forsyningskrisen kunne være faktorer som spilte inn i regnskapet.

Apple har avvikende regnskapsår, og avslutter regnskapsåret 2022 allerede i september. Forrige kvartal er dermed selskapets tredje kvartal, men gjelder likevel for perioden april til juni.

– Venter økt omsetning

Like etter kvartalsrapporten stiger Apple-aksjen med 2,5 prosent i etterhandelen.

Teknologigiganten har falt 13 prosent på Wall Street hittil i år. Det er betydelig lavere enn teknologitunge Nasdaq, som til sammenligning er ned mer enn 22 prosent.

Apple var ventet å spå en videre økning i salg til 90 milliarder dollar, men selskapet endte opp med å ikke gi noen estimat på videre vekst.

– Angående fremtidsutsikter forventer vi at omsetningen vil akselerere, på tross av noen svakere områder, sa Apple-sjefen like etter kvartalsrapporten kom ut, ifølge CNBC.

Sterk dollar rammer salget

Salget av Apple sine datamaskiner var lavere enn analytikerne hadde trodd, og falt tilbake med ti prosent fra samme kvartal i fjor.

– Det lavere salget av Mac var på grunn av tilbudsbegrensninger og den sterke dollaren, sa Apple-sjefen etter tallslippet.

Salget av Ipad falt også sammenlignet med andre kvartal i fjor, og endte med et fall på to prosent. Apple-sjefen skyldte også her på det begrensede tilbudet av databrikker og den sterke dollarkursen.

Publisert:

Her kan du lese mer om