Oljegigant tar tap på 240 milliarder etter Russland-exit

Britiske BP varslet i utgangen av februar at de vil forlate eierskapet i Rosneft, og prosjektene de to selskapene har sammen. Regningen blir skyhøy.

Publisert: Publisert:

Oljegiganten BP skriver ned verdiene med 25,5 milliarder dollar, tilsvarende 240 milliarder kroner, opplyser selskapet i forbindelse med fremleggelsen av kvartalsrapporten.

Store deler av nedskrivingen knytter seg til selskapets beslutning om å trekke seg ut av eierskapet på 19,75 prosent av russiske Rosneft. En liten del av summen, totalt 1,5 milliarder dollar, skrives ned i forbindelse med virksomhet selskapet har med Rosneft i Russland.

I forbindelse med beskjeden om at BP ville forlate Russland, sa en talsperson i selskapet at nedskrivingene kunne komme opp i 25 milliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Som følge av den enorme nedskrivningen ender BP med et underskudd på 20,4 milliarder dollar i første kvartal.

Justert for nedskrivningene ender selskapet med et overskudd på 6,2 milliarder dollar, opp fra 4,1 milliarder kvartalet før. På forhånd var det ventet et justert resultat på 4,49 milliarder dollar, ifølge Dow Jones Newswires.

Selskapet forklarer resultatveksten med blant annet «eksepsjonell olje- og gasshandel» og sterkere raffineringsresultater.

Publisert:

Her kan du lese mer om