Dof advarer aksjonærene om betydelig utvanning

Det kriserammede offshorerederiet venter at den finansielle redningsaksjonen vil medføre at gjeld gjøres om til aksjer, som vil gjøre at dagens aksjonærer vannes ut.

I FORHANDLINGER: Dof jobber for å få en redningspakke på plass.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

Det opplyser Dof i en børsmelding onsdag.

Rederiet viser til initiativet fra en minoritetsgruppe av aksjonærer, som den siste uken har slått seg sammen for å kjempe for sine interesser.

Dof er i forhandlinger med kreditorene for å sy sammen en redningspakke, etter at rederiet har gått fra krise til krise de siste årene.

Mens rederiet kjemper for å overleve, har småaksjonærene fryktet at de vil bli skvist ut i redningsprosessen. De har også tatt til orde for en løsning uten omfattende gjeldssanering, og har ment at innhenting av kapital der alle aksjonærer får delta vil være tilstrekkelig.

Advarer om utvanning

I meldingen påpeker Dof at selskapet fortsatt er avhengig av en langsiktig finansiell løsning for å overleve, og at det vil måtte medføre en betydelig omgjøring av gjeld til aksjer.

Det vil også bety at dagens aksjonærer stor overfor en betydelig utvanning av sine eierandeler, ifølge meldingen.

«Det er ingen utvikling i markedet eller endringer i utsiktene for konsernet som rettferdiggjør andre konklusjoner, og aksjonærene oppfordres til å ta dette med i beregningen når de vurderer alternativer», skriver Dof.

Selskapet skriver også at løsningene som diskuteres med de sikrede kreditorene ikke involverer ny egenkapital i form av kontanter.

Dof understreker også at de mulige løsningene heller ikke innebærer noen forskjellsbehandling av aksjonærene.

Rederiet omtaler forhandlingene med lånegiverne som «kompleks, men konstruktiv». Samtidig kan det ikke gis noen garanti for at Dof vil finne en løsning med kreditorene, ifølge meldingen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. DOF

Flere artikler

  1. Småaksjonær-opprørere i Dof eier nå 30 prosent

  2. Dof: Fortsatt usikkert utfall av redningsforhandlinger

  3. Småaksjonærer i Dof går sammen: Vil unngå å bli skvist ut

  4. Dof inngår redningsavtale – omgjør milliarder i gjeld til aksjer

  5. Dof tjente 858 millioner i første kvartal