Kraftig økning i både inntekter og underskudd for Play Magnus

Selskapet beskriver 2021 som et år for investeringer etter at utgiftene økte med omtrent 6 millioner dollar i andre kvartal.

Magnus Carlsen er blant eierne i Play Magnus.
  • Maiken Svendsen
Publisert:

I den ferske kvartalsrapporten kommer det frem at Play Magnus har hatt inntekter på mer enn 5 millioner dollar i årets andre kvartal. Det er opp fra 1,8 millioner dollar på samme tid i fjor.

Selskapet mener de økte inntektene er drevet av en vekst på 91 prosent i antall betalende brukere. Play Magnus hadde 60.600 månedlige betalende kunder i gjennomsnitt, opp fra 31.800 på samme tid i fjor.

Resultatet før skatt endte på minus omtrent 5 millioner dollar for selskapet. Ned fra minus 2,1 millioner dollar på samme tid i fjor.

Magnus Carlsen er med på eiersiden i selskapet.

– Et år for investeringer

Samtidig har også utgiftene økt til mer enn 10 millioner dollar, opp fra omtrent 4 millioner i fjor.

– 2021 har vært et år for investeringer, skriver selskapet i rapporten.

Les på E24+

Hun var kvinnen bak Play Magnus: – Det er helt vilt hvordan det hele startet

Det trekkes frem oppkjøpet av New In Chess, Everyman Chess og Ginger FM i årets første tre måneder, som et ledd i planen om å kjøpe og digitalisere sjakkbiblioteker.

I tillegg har Aimchess blitt en del av Play Magnus Group, og selskapet kjøpte opp sjakkandelen i Silver Knights Enrichment, står det i rapporten.

Selskapet skriver selv at de forventer å brenne oppstartspenger i saktere tempo fra første kvartal 2022.

– Vi mener det vil være drevet av høyere inntekter fra vekst å våre ryggmargsbedrifter, lansering av nye produkter og tilegnede enheter som kan ha fordeler av gruppe markedsføring og synergier, skriver selskapet.

Har gode utsikter for resten av året

Til børsnoteringen i oktober så ble det hentet 300 millioner kroner til selskapet, i tillegg solgte tidligere eiere seg ned for 150 millioner.

Les også

Play Magnus-aksjen opp 45 prosent – og kjøper opp mer

Selskapet driver med ulike tjenester hvor folk kan spille, se og lære sjakk, samt hvor profesjonelle kan lære bort, lage innhold og konkurrere. De har blant annet en spillapp hvor man kan spille sjakk mot Magnus Carlsens nivå fra han var fem år og oppover.

Siden coronapandemien kom har de også arrangert sjakkturneringer, som ifølge nettsiden er den første, profesjonelle sjakkturneringen på nett.

– To turneringer gjenstår fremdeles denne sesongen, likevel kan vi allerede konkludere med at Meltwater Champions Chess Tour er en enorm suksess både med tanke på seere og antallet kommersielle partnere vi har tiltrukket oss, sier administrerende direktør i Play Magnus Group Andreas Thome, i en børsmelding.

Les på E24+

Kremmeren Carlsen

Selskapet venter nå en ordreinngang i 2021 på 23–25 millioner dollar, som følge av en sterk utvikling i første halvår og gode utsikter for resten av året. Tidligere ventet Play Magnus en ordreinngang på 21–23 millioner dollar.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Magnus Carlsen
  2. Play Magnus Group

Flere artikler

  1. Play Magnus tapte 46 millioner kroner

  2. Inntektshopp for Play Magnus: – I en bedre posisjon enn noen gang

  3. Play Magnus vil hente 10 mill. dollar fra israelsk selskap

  4. Betalt innhold

    Hun var kvinnen bak Play Magnus: – Det er helt vilt hvordan det hele startet

  5. Tidligere Carlsen-manager dro inn over 10 millioner