Nesten dobling for Kjetil Jansruds investeringsselskap

Alpinstjernens pensjonssparing går så det suser.

Kjetil Jansrud står overfor sin siste OL-sesong, men ser ut til å ha gode muligheter som investor. Her avbildet i forbindelse med et VG-intervju tidligere i år.
  • David Bach
Publisert: Publisert:

Kjetil Jansrud er blant norgeshistoriens beste alpinkjørere, men har de siste årene vist at han også har flere ski å stå på.

I 2020 tjente Jansruds investeringsselskap KIGM Holding 3,3 millioner kroner, opp fra 1,7 millioner kroner i 2019.

Alpinesset eier 85 prosent av selskapet, mens tre familiemedlemmer deler resten likt. Fortjenesten stammer fra investeringer i aksjer, med midler Jansrud selv har lånt selskapet.

Les også

Airthings inngår avtale med amerikansk husholdningskjempe

Alpinkarriere på hell

Olympisk mester, verdensmester, åtte OL- og VM-medaljer totalt og 23 verdenscupseirer har bidratt til å skrive Jansrud inn i historiebøkene som en av tidenes beste norske alpinister.

Samtidig har han overfor VG signalisert at det kommende OL-et i Beijing blir hans siste, og at karrieren høyst sannsynlig avsluttes med verdenscup i Kvitfjell i mars. Da er det greit å ha noe å falle tilbake på.

Les på E24+

Aksel Lund Svindal om investeringer, risiko og gründerskap

Ifølge årsregnskapet for 2020 har KIGM Holding brukt 18,7 millioner kroner på aksjeinvesteringer, og ved regnskapets signering i sommer var markedsverdien på disse 22,9 millioner kroner.

Videokonferanse-boost

Ved utgangen av 2020 hadde KIGM Holding 173.590 aksjer i videokonferanseselskapet Pexip, som var på sin høyeste kurs så langt i mars-april i år, ifølge aksjonærregisteret.

KIGM Holding eier også aksjer i Ultimovacs og heiskortselskapet Skitude AS, hvor også alpinkompis Aksel Lund Svindal er tungt inne.

I tillegg har den olympiske mesteren flere aksjer i unoterte selskaper, som blant annet storfondet Norse Holding, Vision Io, Voca og Ticketco.

Jansrud har så langt ikke besvart E24s henvendelser for kommentar om regnskapet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kjetil Jansrud
  2. Aksjer
  3. Alpint

Flere artikler

  1. Airthings inngår avtale med amerikansk husholdningskjempe

  2. Northug avlyste utbyttefest etter millionsmell

  3. Tungt Seadrill-fall for andre dag på rad

  4. Flat slutt på resultatuken på Oslo Børs

  5. Kristoff henter millioner på børsen og investerer i hus