Snap-aksjen raste og dro med seg rivalene

Teknologi og sosiale medier skilte seg ut i negativ retning fredag, mens det overordnede bildet var blandet. Tesla-aksjen satte ny rekord, og Dow Jones-indeksen nådde sitt høyeste nivå noensinne.

Publisert:

Torsdag endte med en ny toppnotering for den brede S&P 500-indeksen, etter at forrige rekord ble satt i starten av september. Fredag ble det ikke ny rekord ved stenging, men S&P 500 satt ny intradagrekord med 4.559 poeng.

Den industritunge Dow Jones-indeksen stengte derimot på sitt høyeste nivå noensinne, med 35.677 poeng.

Slik så det ut ved stenging:

  • S&P 500 falt 0,11 prosent
  • Dow Jones endte opp 0,21 prosent
  • Nasdaq falt 0,82 prosent

Vi er på tampen av resultatsesongens andre uke, og så langt har rapportene imponert. 84 prosent av selskapene som har levert tall har slått forventningene, ifølge tall fra analysebyrået Refinitiv gjengitt av CNBC.

De sterke resultatene bidro til at alle tre indekser legger bak seg tre uker med oppgang.

Det er teknologisektoren som ser ut til å ble den svakeste mot slutten av uken. Intel kunne torsdag kveld melde lavere inntekter enn ventet, blant annet som følge av den globale halvlederkrisen som har rammet et bredt spekter av bedrifter den siste tiden. Aksjen falt fra start, og endte ned 11,68 prosent.

Flere sosiale medier-aksjer faller også. Torsdag kveld kunne Snap, eierselskapet bak bilde- og videotjenesten Snapchat, fortelle om utfordringer knyttet til Apples nye personverngrep. Etter lanseringen av iPhone-operativsystemet iOS 14 har apper og tjenester blitt nødt til å be om tillatelse til å spore brukernes aktivitet på tvers av apper og nettsteder. Det har gjort det utfordrende for Snaps annonsepartnere å måle hvor effektive annonsene er.

Snap-aksjen falt 26,66 prosent, mens Facebook og Twitter endte ned henholdsvis 5,05 og 4,83 prosent.

Før åpning har også Beyond Meat, selskapet som kanskje er mest kjent for sine plantebaserte burgere, varslet svakere inntekter enn ventet i tredje kvartal. Selskapet tror nå på 106 millioner dollar i inntekter, mot en tidligere guiding på mellom 120 og 140 millioner.

Aksjen falt 11,8 prosent fredag.

Tesla har steget jevnt siden kvartalsrapporten ble lagt frem onsdag kveld, der selskapet satte nye rekorder i både omsetning og overskudd.

Fredag steg aksjen til en ny intradagrekord på 910 dollar per aksje. Tesla-aksjen endte opp 1,75 prosent, til 909,7 dollar per aksje

Publisert: