Børsdagen

Påske-nyhet løftet Nel-aksjen – Oslo Børs til ny rekord

Nel-aksjen steg over fire prosent da handelen på Oslo Børs tirsdag gjenoppstod etter påskehøytiden. Samtidig klatret Hovedindeksen 1,22 prosent til ny rekordnotering.

Erik Johansen
  • Karl Wig
Publisert:

Hovedindeksen endte i 1.071 poeng, mer enn noen gang før, etter at Oslo Børs tirsdag fikk drahjelp av oljeprisløft, sterke amerikanske jobbtall og oppjusterte vekstanslag for verdensøkonomien.

Hydrogenselskapet Nel steg 4,37 prosent etter påskens nyhet om at HTEC har lagt inn kjøpsordre på enda en hydrogenfyllestasjon i Canada – den andre hittil.

Partene har avtalt å ikke gå ut med prisen, men Nels salgssjef for Nord-Amerika, Eddy Nupoort, beskriver det som en viktig avtale som underbygger at hydrogenselskapet nå har blitt en foretrukken hydrogenpartner i landet.

Oljeprisrally

Brentolje (spot) er opp over tre prosent for dagen, og bikket 64 dollar fatet rett etter børsstenging klokken 16.30.

Tirsdagens oppgang på Børsen følger oppjusterte anslag fra Det internasjonale pengefondet IMF, som nå tror på seks prosents global vekst i 2021.

Den følger også mandagens rekordnoteringer på Wall Street i kjølvannet av en overraskende sterk rapport fra det amerikanske arbeidsdepartementet, som viser at det ble skapt 916.000 jobber utenfor landbruket i USA i forrige måned.

Norsk Hydro startet børsdagen med sterk vekst, men snudde underveis og endte dagen ned 2,3 prosent.

Konkursras

Euronext Growth-noterte Lifecare stupte 18 prosent etter nyheten om at deres tyske partner har begjært seg konkurs.

Selskapet gikk i fjor sammen med det sveitsiske investeringsselskapet IMS Capital Partners om etablering av fellesforetaket Digital Diagnostics.

Foretaket har jobbet med å utvikle en hurtigtest for covid-19, og har fått godkjenning til å starte kliniske forsøk i Tyskland.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Aksjelive
  3. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Tung nedgang for Kahoot og Nel på rød børsdag

  2. Grønn nedtur på Oslo Børs

  3. Oslo Børs opp til tross for oljeprisfall

  4. Solid oppgang for børsnykommer

  5. Årets verste dag på Oslo Børs