Reuters: Telenor vurderer å selge virksomheten i Myanmar

Nyhetsbyrået Reuters melder at Telenor vurderer å selge sin virksomhet i Myanmar. Telenor opplyser selv at de vurderer ulike alternativer på grunn av situasjonen i landet.

I mai tok Telenor et regnskapsmessig tap på 6,5 milliarder kroner etter å ha skrevet ned hele verdien av Myanmar-virksomheten. Her ser vi Telenors hovedkvarter i Myanmar fotografert i 2014 i forbindelse med kongeparets og næringsministerens besøk i landet.
Publisert:

Reuters viser til bransjenettstedet TMT Finance , som skriver at Telenor har hyret banken Citi som tilrettelegger for transaksjonen.

Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor Group sier til Dagens Næringsliv at selskapet ikke vil kommentere saken.

– Som vanlig kommenterer vi ikke rykter eller spekulasjoner, skriver Sandstø i en tekstmelding til DN torsdag kveld.

I mai tok Telenor et regnskapsmessig tap på 6,5 milliarder kroner etter å ha skrevet ned hele verdien av Myanmar-virksomheten.

– Politisk risiko var en av de risikoene som ble lagt til grunn da beslutningen om å gå inn i Myanmar ble tatt, sa konsernsjef Sigve Brekke i Telenor til DN tidligere i år.

Bakgrunnen var stadig dårligere utsikter for økonomien og forretningsklimaet i landet. I februar år tok militæret i Myanmar makten fra de folkevalgte i et kupp. Det er fortsatt stor uro og mange demonstrasjoner i landet, og flere hundre personer er drept av militæret.

Tidligere har selskapet bemerket at fremtidig tilstedeværelse avhenger av utviklingen i Myanmar, og selskapets mulighet til å bidra positivt til innbyggerne.

Fredag morgen opplyser Telenor i en melding at det er i en prosess med å vurdere ulike alternativer for virksomheten i Myanmar. Dette skal være et resultat av «den vedvarende situasjonen» i landet.

Les også

Forberedt på det uforberedte

Les på E24+

Telenor i Myanmar: Braksuksess, blodbad og milliardtap

Publisert:

Her kan du lese mer om