Lite fall på Oslo Børs onsdag

Etter å ha ligget i minus gjennom store deler av handelsdagen, endte Hovedindeksen med en liten nedgang på 0,14 prosent.

Børsdagen
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Flere selskaper pekte seg negativt ut.

Dette gjelder blant annet Hydro som endte ned 2,87 prosent, og Equinor som falt 1,95 prosent.

Eiendomsselskapet Entra var også i fokus i løpet av handelsdagen.

Kort tid før børsåpning varslet det svenske selskapet Castellum at det har avsluttet fusjonssamtaler. Nyheten kom et døgn etter at SBB varslet at det vil legge inn et bud på eiendomsselskapet.

Entra-styret var raskt ute å avfeide budet fra svenske SBB tirsdag formiddag. Dette er fortsatt over budet fra SBB som ligger på 165 kroner per aksje. Entra-aksjen avsluttet til kurs 168,60 onsdag.

Les også

Svenske Castellum sier at samtaler om oppkjøp av Entra avsluttes

Kraftig oppgang

I løpet av morgentimene har Mercell Holding, som leverer tjenester knyttet til offentlige anskaffelser, kommet i fokus etter å ha varslet at det kjøper konkurrenten Visma Commerce for 2,1 milliarder kroner.

Mercell-aksjen skjøt kraftig fart fra start, men har senere dempet oppgangen noe. Ved børsslutt er aksjen opp 9,81 prosent.

Les også

Mercell kjøper Visma-selskap for drøyt 2 milliarder

Oppkjøpet vil bli finansiert gjennom en rettet emisjon på 1,3 milliarder kroner og et obligasjonslån på 1,1 milliarder svenske kroner.

Den kombinerte virksomheten vil danne en av de ledende leverandørene av offentlige anskaffelser på nett i Europa, ifølge børsmeldingen. De årlige abonnementsinntektene (ARR) beregnes til 534 millioner kroner per tredje kvartal 2020.

Les på E24+

To teorier: Slik slo amatørene ekspertene i aksjemarkedet

Hydrogenoppgang

Utviklingen på Børsen kom etter at de amerikanske børsene tirsdag kveld steg markant. Dow Jones-indeksen endte samtidig på rekordhøye 30.046 poeng. Også på flere av de asiatiske børsene var det oppgang i natt.

Hydrogenselskapene Nel og Everfue inngikk i morgentimene en intensjonsavtale om samarbeid rundt Nels datterselskap H2FuelNorway. Dette selskapet vil etter planen skifte navn til Everfuel Retail Norway etter at Everfuel har investert 21 millioner kroner i selskapet.

Frontline-aksjen falt 8,68 prosent etter at selskapet varslet at det ikke vil utbetale utbytte for tredje kvartal. Kvartalsresultatet viste et økende overskudd, men de usikre markedsforholdene gjorde likevel at selskapet dropper utbetalingen.

Les også

Frontline dropper utbyttet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Aksjelive
  4. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

  1. Entra-aksjen bykset på en rolig børsdag

  2. Mercell varsler flere oppkjøp etter onsdagens milliardavtale

  3. Mercell kjøper Visma-selskap for drøyt 2 milliarder

  4. SEB solgte nesten alt: Tjente 126 millioner på en måned i Entra

  5. Kjell Inge Røkkes styreplaner sendte Rec Silicon kraftig opp på Børsen