Softox med «potensielt gjennombrudd» i coronakampen

Resultatene fra en studie på minigris viser «svært lovende resultater», ifølge selskapet.

Illustrasjonsbilde
Publisert:

Softox Solutions-aksjen hoppet umiddelbart mer enn 40 prosent etter at selskapet kom med en oppdatering rundt inhalasjonsstudien selskapet gjør på minigris.

Aksjen endte til slutt opp hele 54,29 prosent fredag.

Resultatene fra studien viser «svært lovende resultater» med tanke på å utvikle selskapets teknologi til en behandling for infeksjoner i luftveiene, inkludert coronapasienter, skriver selskapet.

– Med vår skånsomme og effektive teknologi har vi nå muligheten til å planlegge for de første studier i mennesker (fase I). I motsetning til mange andre behandlinger, går vår behandling direkte på å inaktivere coronaviruset, sier Softox-sjef Geir Almås i en uttalelse.

For å få råd om den videre utviklingsveien for et slikt legemiddel har selskapet avtalt et møte med det danske legemiddelverket (Lægemiddelstyrelsen).

– Vi er optimistiske på å oppnå en raskere vei til pasientene med en såkalt «fast track» anbefaling, sier medisinsk direktør Glenn Gundersen.

Softox-aksjen har falt noe tilbake fra toppen og handles ved 14.20-tiden opp 31,43 prosent til 69 kroner. Hittil i år har aksjen steget mer enn 100 prosent.

Les på E24+

Disse feilmerkede børsmeldingene drev Softox-aksjen i taket

I utgangen av mars kom Softox med to meldinger om at det hadde besluttet å delfinansiere et forskerteam ved København universitetet for å starte arbeidet med å se effekten av selskapets teknologi til inhalasjon for å motvirke virale og bakterielle infeksjoner i luftveier og lunger.

Selskapet bevilget 2,5 millioner danske kroner til prosjektet som etter planen skulle vare i seks måneder.

– Vi har sett på effekten av SoftOx-løsning i luftveiene og dette kan være løsningen verden venter på, som kan spille en viktig rolle i behandling av pågående og fremtidige epidemier og pandemier, sier professor i bakteriologi Thomas Bjarnsholt ved Universitetet i København og Rigshospitalet i København i en kommentar.

Det må understrekes at Bjarnsholt er tilknyttet selskapet som medlem av Softoxs Scientific Advisory Board. Han har også i perioder oppdrag som konsulent for selskapet.

Publisert: