Aksjonærliste indikerer aksjedump fra Kjos-døtre i Bank Norwegian

Selskapene til Guri Helene Kjos Brecke og Anna Helene Kjos-Mathisen har redusert aksjepostene kraftig i forbrukslånsbanken, viser aksjonærlister.

Anna Helene Kjos-Mathisen er datter av tidligere Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Nå viser ferske aksjonærlister at hennes selskap og selskapet til søster Guri Helene Kjos Brecke har kvittet seg med en betydelig del av sine eierandeler i Bank Norwegian-eieren.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert: Publisert:

I den ferske listen er selskapene Nye KM Aviatrix Invest og Nye GKB Invest oppført med betydelig reduserte eierandeler, i kjølvannet av budforslaget fra svenske Nordax.

De to selskapene har vært blant de 25 største aksjonærene i Norwegian Finans Holding, det børsnoterte eierselskapet til Bank Norwegian.

I listene er Nye KM Aviatrix Invest oppført med nær 950.000 aksjer tirsdag, en reduksjon på 45 prosent fra 1,71 millioner aksjer mandag.

Samtidig er Nye GKB Invest oppført med en post på 859.000 aksjer, ned fra 1,26 millioner aksjer.

Norwegian-grunnlegger Bjørn Kjos sine døtre, Guri Helene Kjos Brecke og Anna Helene Kjos-Mathisen, eier henholdsvis GKB-selskapet og Aviatrix-selskapet. Begge sier at de ikke har noen kommentar på spørsmål om de har solgt deler av aksjebeholdningen.

Aksjonærlistene har to dager etterslep og det er mulig at det har skjedd ytterligere endringer i beholdningene i perioden. Listene tar heller ikke høyde for aksjer som er lånt ut, for eksempel til shortsalg.

KAN BLI SOLGT: Svenske Nordax ønsker å kjøpe Norwegian Finans Holding, det børsnoterte eierselskapet til forbrukslånsbanken Bank Norwegian.
Les også

Svenskeraid på Bank Norwegian: Kan frigjøre over fire milliarder

Budforslag møter kald skulder

Bank Norwegian-eierne fikk servert budforslaget fra den svenske banken Nordax torsdag i forrige uke, med en prislapp på 17,8 milliarder kroner for alle aksjene.

Flere aksjonærer gikk da ut mot de mente var et altfor lavt bud. På Oslo Børs har aksjen steget til 102 kroner – godt over forslaget på 95 kroner. Det gir et signal om at markedet forventer en høyere budpris.

– En riktigere pris hadde vært et sted mellom 110 og 120 kroner, i alle fall, sa investor og Bank Norwegian-aksjonær Torstein Tvenge til E24 i forrige uke.

Styret i Norwegian Finans Holding deler vurderingen om at prisen er for lav. Styret kom tirsdag morgen med sitte svar til den svenske frieren. De vil ikke anbefale budet.

Les også

Styret i Bank Norwegian vil ikke anbefale milliardbudet fra Nordax

– Undervurderer selskapet

«Gitt selskapets lønnsomhet som er best i klassen, sterk kapitalisering og egne vekstutsikter, mener styret at den indikerte tilbudsprisen betydelig undervurderer selskapet og dets prospekt», heter det i meldingen.

Styret noterer seg også at Nordax i sine vilkår har satt et akseptnivå som tilsvarer simpelt flertall (50,1 prosent) av aksjene noe det mener er «uønsket både fra et regulerings- og styringsperspektiv».

«Etter å ha tatt all relevant informasjon under vurdering, er forslaget fra Nordax ikke sett av styret som i aksjonærenes beste interesse, og danner derfor ikke grunnlag for oppstart av en prosess», skriver styret.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norwegian Finans
  2. Bank Norwegian

Flere artikler

  1. Norwegian Finans Holding-styret ber aksjonærene holde seg i ro

  2. Bank Norwegian-aksjonær mener budprisen er for lav: – Må vesentlig høyere

  3. Forvalter laster opp i Bank Norwegian etter svensk frieri

  4. Bank Norwegian-analytikere delt om mulig budkamp

  5. Slakter nytt Bank Norwegian-frieri: – Et skambud