Skipselektriker kaster seg på Euronext Growth-boomen

Eigel Thom har for det meste hatt børsmillionene sine plassert i to Oslo Børs-aksjer de siste årene. I år har han også skutt penger inn i fiskeaksjer notert på Euronext Growth.

I 2019 mangedoblet Eigel Thom aksjeinntektene sine, ifølge de nyeste regnskapene.
Publisert: Publisert:

Investoren og skipselektrikeren fra Åsgårdstrand har truffet blink med sine aksjeinvesteringer på Oslo Børs.

De to favorittaksjene til Thom, skipsutstyrsleverandøren Vow og rederiet American Shipping Company, har over flere år steget og vært grunnmuren i børsporteføljen.

Det er sjeldent at han har dukket opp på lister over de største aksjonærene i andre selskaper de siste fem årene, viser en gjennomgang.

Nå har investoren gjennom Trethom as imidlertid tatt sjansen på to av de svært mange nykommerne på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth (tidligere Merkur Market).

Les også

Folketrygdfondet vil øke investeringsmulighetene på Euronext Growth

Les også

Sissener om renteuro på børsene: – En korreksjon er bare sunt

Satser på islandsk fisk

Det heleide investeringsselskapet står i ferske aksjonærlister oppført med aksjer verdt 2,3 millioner kroner i Arctic Fish Holding og aksjer verdt rundt 600.000 kroner i Ice Fish Farm.

Disse to selskapene er begge fiskeoppdrettere på Island.

Markedsverdien til Arctic Fish Holding er 1,8 milliarder kroner, mens Ice Fish Farm prises til 2,3 milliarder kroner.

Noteringene skjedde henholdsvis nylig i februar og i juni i fjor.

Thom ønsker ikke kommentere investeringene sine for øyeblikket, opplyser han. Han kan ha gjort endringer i beholdningene torsdag og i dag, fredag.

Flere profilerte investorer har satset på Euronext Growth-selskaper det siste året, blant annet Øystein Stray Spetalen, Ketil Skorstad, Haakon Sæter og First-forvalter Martin Mølsæter.

Mange av Euronext Growth-aksjene har hatt sterke kursutslag, og flere av de kjente investorene som har kastet seg over dem har benyttet muligheten til å selge med gevinster.

Les også

Hjørnesteinsinvestor Spetalen kjapt borte fra lakseliste

Har aksjer for 271 mill. kroner

Thom jobber vanligvis med det elektriske styresystemet på båter; både på enorme tankskip og mindre fartøy. Han gjør oppdrag verden rundt, blant annet i Kina, Singapore, Dubai, USA, Tyrkia og Spania.

Samme år som han gjorde sin første skipsjobb i utlandet, i Japan i 1985, trådte han sine barnesko på børsen.

Han tjente bra som skipselektriker, og satte derfor av 100.000 kroner til å handle aksjer for, og begynte å handle aksjer i American Shipping i 2010 til om lag fem kroner stykket. Nå ligger kursen på 29,5 kroner.

Samlet har Thom nå en børsportefølje på minst 271 millioner kroner, fordelt på aksjene i Vow, American Shipping Company, Arctic Fish Holding og Ice Fish Farm.

Publisert: