Morris-eier søker konkursbeskyttelse – igjen

Svenske Rizzo Group har for andre gang på halvannet år sett seg nødt til å be retten om hjelp for å holde kreditorene unna. Selskapet bryter vilkår i bankavtale med Nordea.

REKONSTRUKSJON: Pandemiåret har vært utfordrende for Rizzo Group. Nå søker selskapet, som eier Morris i Norge, konkursbeskyttelse. Her fra da Morris søkte konkursbeskyttelse i 2019.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Rizzo Group, som blant annet eier den norske koffertkjeden Morris, har tirsdag bestemt seg for å søke såkalt «företagsrekonstruktion» i Stockholm tingsrätt. Det skriver selskapet i en melding.

Dette er andre gang selskapet søker «företagsrekonstruktion», eller rekonstruksjonsforhandlinger. Forrige gang var i november 2019, da selskapet het Venue Retail Group. Denne prosessen ble avsluttet så sent som i oktober i fjor.

«Beslutningen kommer etter et kraftig omsetningstap som følge av strengere restriksjoner i forbindelse med den andre bølgen av Covid fra oktober og fremover», skriver Rizzo Group i meldingen.

Selskapet har mellom november og februar gått glipp av 142 millioner svenske kroner i omsetning, sammenlignet med året før. Fra pandemien startet har omsetningstapet vært på 345 millioner svenske kroner, opplyser selskapet.

Rizzo Group trekker frem at krisehjelpen fra den norske og svenske stat har blitt forsinket, noe som har stilt selskapet i en vanskeligere situasjon. I tillegg mener det at hjelpen som nå gis ikke er proporsjonale i forhold til de tapene selskapet har.

Les også

Eieren av koffertkjeden Morris søker konkursbeskyttelse

Bryter lånevilkår

Det siste året har selskapet gjennomført tiltak som har ført til årlige besparelser på 100 millioner svenske kroner. I tillegg har selskapet permittert ansatte mellom desember og februar.

«De nye restriksjonene som ble innført i oktober traff selskapets virksomhet hardest i november-januar som er årets viktigste salgsmåneder med blant annet Black Friday, advent-, jul- og nyttårshandel,» skriver selskapet.

På grunn av utviklingen den siste tiden bryter Rizzo Group nå vilkårene i bankavtalen med Nordea, og er fortiden i samtaler med banken om utsettelser.

Les på E24+

Utbyttefesten er i gang – få full oversikt og ekspertenes aksjetips

Vil kutte mer

For å løse de økonomiske problemene selskapet nå har kommet opp i, trekker Rizzo Group frem flere tiltak de vil gjennomføre.

Blant annet vil de fortsette kostnadsreduksjonene, ved blant annet å stenge flere butikker i kombinasjon med flytting av butikker. I tillegg vil de gjennomføre en ny innkjøpsstrategi med flere egne varemerker.

Det planlegges også nye salgskanaler innen både netthandel og andre kanaler.

«Det i særklasse viktigste tiltaket er å få tilbake kundetrafikken i butikkene, noe som henger sammen med vaksineringen og at pandemien avtar og at restriksjonene fjernes», skriver selskapet, som under pandemien vil benytte kundeklubber og butikken som hovedplattform for å sikre så høy kundetrafikk som mulig.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Rizzo Group (tidl. Venue Retail Group)

Flere artikler

  1. Teknikmagasinet med rekordtap

  2. Betalt innhold

    Solgte én uke for tidlig – gikk glipp av 400.000 kroner

  3. Virke-undersøkelse: Tre av fire butikker har dårligere varetilgang før julehandelen

  4. Fredriksen, folketrygden og Sundt er med når Norwegian vil hente 6 milliarder

  5. Kid truffet av svenske restriksjoner i fjerde kvartal