Kahoot-sjefen etter onsdagens krakk: – Åpenbart for alle at forventningene er høye til Kahoot

Aksjene hans falt i verdi med over 600 millioner i går, men Kahoot-sjefen puster med magen. – Vårt arbeid pågår uavhengig av kursutviklingen, sier Eilert Hanoa.

SAFTIG SMELL: Onsdagen ble brutal på børs for Kahoot og adm. direktør Eilert Hanoa.
  • Lage Bøhren
Publisert:

It-aksjen Kahoot raste hele 26 prosent på Oslo Børs onsdag, etter å ha levert en handelsoppdatering som skuffet investorene.

Over syv milliarder kroner i børsverdi ble revet vekk gjennom dagen. For Kahoot-sjef og storeier Eilert Hanoa ble det alene et papirtap på 632 millioner.

– Er du overrasket over kursreaksjonen i lys av hva dere har levert i andre kvartal?

«Vi har ikke for vane å kommentere vårt eget kursbilde. Vi ser naturligvis reaksjonen i markedet på vår oppdatering», skriver Hanoa i en e-post til E24.

«Det er vel åpenbart for alle at forventningene er høye til Kahoot, og det gjelder også vår evne til å kommersialisere plattformen. Vi deler den ambisjonen og mener vi er godt posisjonert for sterk vekst og kommersielle resultater også i tiden fremover», legger han til.

Siden toppen på 132 kroner per aksje 20 januar har kursen falt med hele 67 prosent.

– Hvordan påvirker det ditt arbeid som sjef i det daglige når aksjekursen faller så dramatisk som den har gjort de siste månedene?

«Vårt arbeid pågår uavhengig av kursutviklingen. Vi står på for å utvikle selskapet langs flere akser, og har gjort mange fremskritt i Q2. Det sagt, så er vi opptatt av å ha en god dialog med investorene våre, og volatilitet i markedet eller omkring egen aksje betyr rimeligvis flere spørsmål og behov for enda tettere kontakt», skriver Hanoa.

Peker på pandemi-effekt

Kahoot startet opprinnelig som en populær quiz-app, men har de siste årene satset tungt på utdanningsverktøy og spillbasert læring.

Eksplosiv vekst i nye brukere gjennom fjoråret ga en fantastisk kursutvikling på børs, men skapte også forventinger om at trenden skulle fortsette.

Nå trekkes en kraftig brems i betalende brukere frem som en sentral faktor bak onsdagens ras.

Les på E24+

Derfor stuper Kahoot-aksjen

Justert for det nylig oppkjøpet av Motimate, kom det bare til 33.000 nye betalende Kahoot-abonnenter i kvartalet, sammenlignet med 85.000 i første kvartal.

- Hvilke årsaker har dere identifisert til at den organiske veksten i betalende brukere er såpass lavere nå sammenlignet med tidligere kvartaler?

«I Q1 og Q2 har vi sett et rekordhøyt aktivitetsnivå på Kahoot-plattformen, med blant annet 1.8 milliarder deltakere siste 12 måneder og mer enn 930.000 betalende brukere på tvers av gruppen», skriver Hanoa.

Han påpeker at i andre kvartal 2020, da pandemien startet, opplevde Kahoot en ekstra vekst i forhold til det som er vanlig for sesongen.

«Til tross for denne ekstra veksten i fjor, har selskapet også i år hatt en solid økning i netto antall betalende brukere, både i forhold til i fjor og i forhold til forrige kvartal».

Les også

Analysebyrå spår full brems for Kahoot

– Har lagt et veldig godt grunnlag

Ifølge analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities var både Kahoots rapporterte inntekter, veksten i aktive kontoer og antallet nye betalende brukere svakere enn ventet.

Hanoa beskriver på sin side et «godt momentum» for Kahoot, og sterk utvikling på de fleste områder.

Selskapet hadde fakturerte inntekter på 20,6 millioner dollar i andre kvartal, en vekst på 114 prosent fra samme periode i fjor.

Det kommuniserte målet for 2021 som helhet er mellom 90 og 100 millioner dollar, samt 1,1 millioner betalende abonnementer i løpet av året, mot 933.000 ved utgangen av andre kvartal.

«Vi mener også vi har lagt et veldig godt grunnlag i første halvår for ytterligere kommersialisering i andre halvår og fremover», skriver Hanoa.

Han peker på mange områder, som forbedring i kundeopplevelsen med mer funksjonalitet, språktilpasninger til nye markeder, optimalisering av prisplaner, mer synergier på tvers av hele gruppen, nye strategiske partnerskap og forbedrede løsninger til skolesektoren og bedriftsmarkedet.

«Dette arbeidet har pågått gjennom året og vil bli intensivert ytterligere fremover», skriver Hanoa.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Kahoot

Flere artikler

  1. Kahoot tjente 50 millioner kroner i andre kvartal

  2. Kahoot mer enn doblet inntektene

  3. Verste børsdag noensinne for Kahoot

  4. Analysebyrå spår full brems for Kahoot

  5. Urolig oljepris og Kahoot-nedgang