Dagen på Wall Street

Blandet på Wall Street før Facebook resultater

Flyselskapet Boeing gikk opp gjennom dagen etter kvartalstall før åpning. Apple falt etter å ha lagt frem resultater dagen før.

 • Svein Olav Sæter
 • Harald Hoff
Publisert:

Slik så de store indeksene i New York ut ved stengetid:

 • Dow Jones ned 0,36 prosent
 • Nasdaq opp 0,70 prosent
 • S&P 500 ned 0,41 prosent

Sommerens kvartalssesong har levert resultater som har vært sterkere enn ekspertene forventet. Så langt har 88 prosent selskapene på S&P500 indeksen levert resultatvarslet på at de vil tjene mer enn selskapet forventet, skriver nyhetsbyrået.

Løpet av uken fortsetter rapportene å komme.

Onsdag var alles øyene på Facebook som skulle levere kvartalsrapport etter børsens stengetid. I påvente av rapporten steg Facebook-aksjen 1,84 prosent ved stengetid.

Torsdag kommer tek-giganten Amazon med sine ferske tall. Aksjen var ned 0,13 prosent ved stengetid.

Tek-bonanza etter stengetid

Etter børsens stengetid tirsdag kom teknologigigantene Apple, Alphabet og Microsoft med resultater, der de alle knuste forventningene.

Ved stengetid så aksjene slik ut:

 • Apple er ned 0,91 prosent
 • Alphabet er flat 0,00 prosent
 • Microsoft er opp 3,34 prosent

Tek-gigantene Microsoft og Alphabet hadde store omsetningshopp i andre kvartal.

Microsoft fikk 21 prosent høyere omsetning enn samme periode i fjor, og to milliarder dollar mer enn analytikerne ventet.

Google-eier Alphabet slo analytikerne forventninger til omsetning med 5,5 milliarder dollar og fikk totalt inn 61,8 milliarder dollar.

Oppdatert pengepolitikk

Onsdag kveld kom ny oppdatering fra den amerikanske sentralbanken om landets pengepolitikk. De annonserte at de ikke endrer støttekjøpene på 120 milliarder dollar i måneden, men sa at den amerikanske økonomien har «gjort fremskritt», og at sentralbanken vil fortsette å vurdere om støttekjøp på disse nivåene er nødvendige.

Sentralbanken holdt renten uendret på nær null.

De siste månedene har den amerikanske sentralbanken kjøpt statsobligasjoner verdt 120 milliarder dollar i måneden, for å senke de «lange» rentene. Det vil si rentene på blant annet tiårige statsobligasjoner.

Høy prisvekst de siste par månedene har bekymret noen om at pengepolitikken i USA har vært for ekspansiv, mens sentralbanken hele vegen har påstått at inflasjonen kun er midlertidig.

Første overskudd for Boeing siden 2019

En av aksjene som bevegde gjennom handelsdagen var flyselskapet Boeing. De kom med en kvartalsrapport før børsåpning hvor de meldte om deres første overskudd siden 2019.

Ved stengetid steg Boeing 4,30 prosent.

Omsetningen for Boeing ble 17 milliarder dollar, noe høyere enn analytikernes anslag på 16,5. Boeing meldte også i kvartalsrapporten at det er bedre utsikter fremover for deres omstridte 737 Max-fly.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street

Flere artikler

 1. Renterally på Wall Street: Nasdaq klatret 4,0 prosent i største oppgang siden 2020

 2. Teknologiaksjer falt før resultatslipp

 3. Historisk Amazon-byks løftet Nasdaq

 4. Markant fall på Wall Street – renteuro tynger verdens børser

 5. Tesla snudde ned på positiv Wall Street