Nytt fra børsselskapene

Telenor selger eiendomsportefølje verdt 1,4 milliarder

Telekomgiganten kvitter seg med 85 utviklingseiendommer. På kjøperlisten finner man blant annet Ivar Tollefsens Fredensborg og Norgesgruppen.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Telenor har inngått en avtale om salg av en eiendomsportefølje bestående av utviklingseiendommer i Norge. Salget er en del selskapets program for forenkling og modernisering, opplyser selskapet i en melding mandag morgen.

Porteføljen består av 85 eiendommer som selskapet ikke har behov for etter selskapets planlagte sanering av kobbernettet.

Kjøperne av eiendommen er en gruppe som består av Ivar Tollefsens Fredensborg og Fredensborg Bolig, Norgesgruppen Eiendom, Johan Johannson Eiendom og Fagerstad Utvikling.

Den brutto eiendomsverdien i transaksjonen opplyses å være på 1,4 milliarder kroner, inklusiv 360 millioner som tilfaller Telenor Pensjonskasse i forbindelse med at fire eiendommer selges for denne. Det tilkommer også et tilleggsvederlag som er knyttet til fremtidig utvikling og areal, som er ventet utbetalt innen fire år, skriver selskapet.

Les også

Telenor vurderer å selge hovedkontoret på Fornebu

Tar gevinst på 500 mill.

Telenor opplyser at selskapet vil ta en regnskapsmessig gevinst på cirka 500 millioner kroner i etterkant av salget. Dette vil skje i forbindelse med gjennomføringen av transaksjonen, som er ventet å finne sted rundt 1. september.

Selskapet vil fortsette å leie byggene i sin helhet i en periode på inntil fem år etter dette.

«Etter den innledende leieperioden, vil Telenor kun leie begrensede områder i byggene for fiber og mobilutstyr, noe som vil redusere Telenors kostnadsbase,» skriver Telenor.

Les også

Telenor har hyret inn meglere til gigantisk eiendomssalg

Varslet salg i mars

E24 har tidligere omtalt at selskapet har vært ute etter å selge eiendommene.

Under Telenors kapitalmarkedsdag i mars sa finansdirektør Jørgen A. Rostrup at de hadde hyret inn Arctic Securities og Union Gruppen for å bistå i prosessen.

– Vi har også noen tusen mindre kobbersentraler, som har mindre verdi. Disse vil vi se på senere, sa Rostrup den gang.

Telenor opplyste da at hovedkontoret og de 85 eiendommene som nå er solgt totalt genererer brutto leieinntekter på om lag 400 millioner kroner.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene

Flere artikler

  1. Her selger Ivar Tollefsen «leie til eie» - med tomteleie

  2. Tollefsen og Fredriksen kjøper Veidekkes eiendommer

  3. Heimstaden Bostad kjøper eiendommer i Sverige for 2,5 mrd.

  4. Ivar Tollefsen tjener 8,6 millioner kroner i året på utleie av tomter til egne selskap

  5. Tollefsen betaler totalt 25.000 kroner i eiendomsskatt for 3.800 Oslo-leiligheter