Øivind Tidemandsen selger XXL-aksjer for 117 millioner kroner

Gründeren har solgt en større andel av XXL-aksjene sine til rabatt for å bli med i den kommende emisjonen. Den ferske XXL-sjefen Pål Wibe kjøper 2,2 millioner av aksjene.

XXL-gründer Øivind Tidemandsen synes ikke alt er helsvart, men er forsiktig optimist i en utfordrende virustid, uttalte han nylig i et intervju med E24.
Publisert:

XXL-gründer Øivind Tidemandsen har solgt 13 millioner aksjer i den hardt pressede sportsutstyrskjeden for 117 millioner kroner, ifølge en melding torsdag kveld. Salget ble gjort til en kurs på 9 kroner, mens XXL-aksjen avsluttet til 10,32 kroner torsdag.

Etter salget sitter Tidemandsen på 20,85 millioner XXL-aksjer gjennom selskapet Dolphin Management, eller 12,10 prosent av selskapet. Det er ned fra tidligere 19,63 prosent.

I en melding sendt rett over klokken 23.00 kommer det frem at den ferske XXL-sjefen, Pål Wibe har kjøpt 2,2 millioner av aksjene for 20 millioner kroner. Wibe kom fra Europris, og tok toppjobben i XXL i starten av april.

Wibe har også garantert for fire millioner aksjer i den kommende kapitalinnhentingen i XXL, som basert på tegningskurs 5 kroner tilsvarer at han skyter inn 20 millioner kroner.

Vil være med i kapitalinnhenting

Aksjene selges «for å forenkle selgerens deltagelse i den kommende emisjonen i XXL, samt for å gi selgeren inntekter for generelle selskapsformål», fremgikk det i en melding tidligere torsdag, da det ble kjent at Tidemandsen ønsket å selge aksjene.

Sportskjeden XXL var lenge en suksess med kraftig vekst og internasjonal ekspansjon, men selskapet har slitt i en periode og har blant annet innrømmet å ha bommet kraftig på viktige salgssesonger som Black Friday. E24 har også avdekket flere kritikkverdige forhold i XXL som førte til at Arbeidstilsynet satte i gang undersøkelser.

XXL er imidlertid i gang med arbeidet med å snu utviklingen. Selskapet har ansatt tidligere Europris-sjef Pål Wibe som ny konsernsjef. I tillegg varslet selskapet i april en ny finansieringspakke med 1,45 milliarder i ny bankfinansiering og en ny garantert emisjon på 400 millioner kroner.

Det er denne emisjonen som Øivind Tidemandsen nå selger aksjer for å kunne delta i. Aksjonærer som satt med aksjer per 28. april mottar nemlig tegningsretter for emisjonen. Dermed kan man i mellomperioden nå selge sine «gamle» aksjer for å kjøpe nye.

Tegningskursen på de nye aksjene er satt til 5,0 kroner. Tidemandsens Dolphin Management eier 15,7 millioner tegningsretter i emisjonen.

Begredelig start på året

Norges største sportskjede har aldri hatt en tøffere start på året enn i 2020, ifølge kvartalsrapporten lagt frem denne uken.

Omsetningen kom inn på 2,16 milliarder kroner i årets tre første måneder, opp fra 2,01 milliarder i fjor.

Samtidig gikk kjeden på et stort underskudd, hvor resultat etter skatt endte på −224 millioner kroner, ned fra −19 millioner til samme tid i fjor. Det var i snitt ventet et resultat etter skatt på −140 millioner kroner, basert på Infront-estimater fra ni meglerhus.

På forhånd var omsetningen ventet på komme inn på 1,89 milliarder kroner i første kvartal.

Når det gjelder driftsresultatet endte XXLs ebitda på minus 83 millioner, mot ventede 24 millioner kroner.

Publisert: