Kvartalsrapporter

Milliardunderskudd for PGS

Underskuddet øker mer enn 70 millioner dollar i andre kvartal.

PGS
 • Martin Hagh Høgseth
 • Infront TDN Direkt
Publisert:,

PGS leverer et resultat før skatt på minus 109,9 millioner dollar, tilsvarende i overkant av én milliard kroner. Til sammenligning hadde selskapet et resultat før skatt på minus 39,1 millioner dollar i andre kvartal 2019.

Analytikerne ventet på sin side at resultatet før skatt ville komme inn på minus 80 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av Infront for TDN Direkt.

– Covid-19-pandemien har ført til omfattende forstyrrelser i oljemarkedet og en betydelig reduksjon i energiselskapenes 2020-budsjetter. Dette har ført til redusert etterspørsel etter seismiske data og utsettelse av seismiske prosjekter, sier konsernsjef Rune Olav Pedersen i PGS i en kommentar.

Segment-ebitda endte på 99 millioner dollar, ned fra 135 millioner dollar året før. Her ventet analytikerne 67 millioner dollar. Segment-omsetningen på sin side havnet på 138,7 millioner dollar i andre kvartal, mot selskapets tidligere anslag på 138 millioner dollar.

Les på E24+

Aksjene som gir deg flere fordeler enn bare avkastningen

Venter driftsinvesteringer på 40 mill. dollar.

Selskapet øker samtidig sine anslag for multiklient-investeringer i 2020 til 175–200 millioner dollar. Tidligere har anslaget ligget på 150–200 millioner dollar.

PGS venter driftsinvesteringer på om lag 40 millioner dollar i 2020, mot den tidligere guidingen om driftsinvesteringer på under 50 millioner dollar.

PGS gjentar også at rundt 50 prosent av den aktive 3D-flåtekapasiteten vil brukes til multiklientinnhenting i 2020.

Basert på eksisterende driftsutsikter, med fem fartøy i drift for resten av 2020, venter selskapet brutto kontantkostnader på omkring 450 millioner dollar i 2020, eksklusive sluttvederlag og andre restruktureringskostnader på om lag 35 millioner dollar.

Tidligere i juli opplyste PGS i en kvartalsoppdatering at selskapets nivået på den årlige brutto kontantkostnaden da var redusert til om lag 400 millioner dollar, ned 33 prosent fra begynnelsen av året, basert på fem skip i drift.

Videre fremgår det av rapporten at selskapet er i forhandlinger med långivere, og at de i andre kvartal har presentert et forslag. Selskapet søker endringer i løpetid og amortisering på tvers av de ulike gjeldsfasilitetene, samt endring i belåningsbetingelsene i RCFen i en viss periode. Målet er å bevare likviditet, opprettholde kontinuiteten i driften, og forsikre at alle långiverne får tilbakebetalt pengene sine, opplyses det.

Les også

Seismikkselskapet er høyt på topplisten over største beløp i statens kompensasjonsordning

Fikk over 100 mill. i kontantstøtte

Tidligere denne uken skrev E24 at PGS’ datterselskap PGS Geophysical har mottatt 116,82 millioner kroner i kontantstøtte fra statens kompensasjonsordning.

Summen fordeler seg på rundt 48,29 millioner kroner i mai og 35,6 millioner kroner i april, samt 32,93 millioner i mars.

– Vi har fått en umiddelbar reduksjon i inntektene våre som følge av coronapandemien, det er derfor vi har søkt kompensasjonsordningen, sa kommunikasjonsdirektør Bård Stenberg i PGS til E24 i den forbindelse.

– I kjølvannet av coronapandemien og den lave oljeprisen har kundene våre redusert investeringene sine betydelig, noe som naturligvis har påvirket oss, la han til.

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Resultatrushet
 3. PGS
 4. Aksjelive
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Solid tap for Subsea 7 i andre kvartal

 2. Archer mer enn tidobler resultat før skatt

 3. Oljegiganten Equinor overrasker positivt

 4. Annonsørinnhold

 5. Tallsmell for DNO i andre kvartal

 6. Kraftig resultatfall for Lerøy - slår likevel forventningene