Kvartalsrapporter

Schibsted knuste forventningene

Torsdag kveld varslet Schibsted et milliardoppkjøp i Finland. Dagen derpå åpner konsernet regnskapsbøkene som langt på vei overgikk aksjeanalytikernes forventninger.

 • Ola Alsberg
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Mediekonsernet Schibsted la fredag morgen frem resultater for andre kvartal.

Kvartalstallene viser at konsernet leverte et brutto driftsresultat (ebitda) på 919 millioner kroner i andre kvartal, ned fra 1,06 milliarder kroner på samme tid i fjor.

Det var på forhånd ventet et brutto driftsresultat på 536 millioner kroner, ifølge analytikerestimater innhentet fra TDN Direkt.

Driftsinntektene i kvartalet (inklusive Adevinta) var 4,65 milliarder kroner, mot 4,8 milliarder i fjorårets andre kvartal. Resultatet før skatt endte på 300 millioner, mot ventede 103 millioner.

– Schibsted er tydelig påvirket av coronaviruset i andre kvartal. Jeg er glad for å kunne rapportere at vi til tross for disse omstendighetene leverte solide økonomiske resultater og det våre tiltak gjorde det mulig for oss å sikre våre ansatte og fortsette å levere fullt funksjonelle, relevante tjenester for våre kunder og kunder, sier administrerende direktør Kristin Skogen Lund i kvartalsrapporten.

Schibsted-aksjen er opp 6,60 prosent ved lunsjtider.

Kjøper rubrikkselskap

Torsdag varslet Schibsted at det har inngått en avtale med det finske mediekonsernet Sanoma om oppkjøp av rubrikkselskapet Oikotie, i en avtale som verdsetter sistnevnte til nær to milliarder kroner.

– Finland har vært hjem for Schibsted i over et tiår. Vi har med dette oppkjøpet en unik mulighet til å utvide omfanget vårt og vise vår langsiktige forpliktelse til det finske markedet, sa konsernsjef i Schibsted Kristin Skogen Lund i en uttalelse da.

Schibsted er allerede til stede i det finske markedet gjennom eierskap i et annet rubrikkselskap ved navn Tori.

Les også

Schibsted sluker finsk rubrikkselskap

Inntektsøkning for satsingsselskaper

Schibsted får i hovedsak inntekter fra digitale markedsplasser som Finn.no i Norge og Blocket i Sverige, låneformidleren Lendo og mediehus som VG, Aftenposten, Aftonbladet, Stavanger Aftenblad og Bergens Tidende.

Markedsplassene fikk en inntektsnedgang på 7 prosent til 753 millioner kroner, mens brutto driftsresultatet gikk tilbake 9 prosent til 341 millioner.

Mediehusenes inntekter gikk ned 6 prosent til 1,79 milliarder kroner i andre kvartal. Brutto driftsresultat falt med 25 prosent til 149 millioner kroner.

Schibsted satser også innen leveringstjenestene Helthjem Netthandel, Morgenlevering og Svosj samt prissammenligningstjenesten Prisjakt. Disse selskapene inngår i selskapets vekst-satsing.

Selskapene i satsingen økte inntektene med 22 prosent i kvartalet til totalt 623 millioner kroner. Brutto driftsresultat la på seg 53 prosent til 32 millioner kroner i andre kvartal.

For ordens skyld: E24 er et heleid datterselskap av Schibsted. Enkelte journalister i E24 har aksjer i Schibsted gjennom bedriftens aksjespareprogram.

Les kvartalsrapporten fra selskapet
Les også

Schibsted resultatene faller, nå skal kostnadene kuttes

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Schibsted
 3. Aksjelive
 4. Resultatrushet
 5. Regnskap og resultater
 6. Kristin Skogen Lund

Flere artikler

 1. Schibsted øker resultatene mer enn ventet i tredje kvartal

 2. Schibsted knuser forventningene

 3. Schibsted sluker finsk rubrikkselskap

 4. Resultatvekst for Schibsted

 5. Adevinta-resultatet i minus