Kraftig vekst for Netflix etter coronautbruddet: Fikk over ti millioner nye brukere i kvartalet

Aksjen faller hardt i etterhandelen etter at strømmetjenesten la frem tall som viste overraskende stor økning i nye abonnenter i kvartalet som gikk, men svakere forventninger til utviklingen i tredje kvartal.

  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert:

Torsdag kveld kom resultatet for andre kvartal for den internasjonale strømmetjenesten Netflix.

Rapporten viser at Netflix har fått 10,09 millioner nye brukere i løpet av perioden – det vil si «coronamånedene» april, mai og juni.

Det melder CNBC.

Analytikere spurt av Factset hadde ventet en økning på 8,26 millioner nye brukere.

Netflix hadde en omsetning i kvartalet på 6,15 milliarder dollar.

Resultat per aksje var på 1,59 dollar, lavere enn ventede 1,81 dollar per aksje.

Aksjen har falt kraftig i etterhandelen, og er i skrivende stund ned 11,23 prosent. Fallet har sammenheng med selskapets forventninger om svak vekst i kunder i tredje kvartal, skriver CNBC.

Samtidig med rapportslippet kunngjorde også strømmeselskapet at innholdssjefen Ted Sarandos vil bli administrerende direktør sammen med Reed Hastings som også holder samme stilling i selskapet. Serandos går også inn i Netflix-styret.

Les også

Tror millioner av kunder har strømmet til Netflix i coronamånedene

Nedgang på børsene

Wall Street endte med røde tall torsdag, etter blant annet skuffende jobbtall.

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA («jobless claims») var litt over 1,300 millioner i forrige uke, viser statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet torsdag.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 1,250 millioner personer.

Ved stengetid var Dow Jones-indeksen ned 0,50 prosent, Nasdaq ned 0,73 prosent og S & P 500 ned 0,34 prosent.

Les også

Twitter utsatt for «koordinert angrep»: Fikk tilgang til kontoene til politikere og mediemoguler

Også Twitter-aksjen sank etter nyheten om at flere høyprofilerte kontoer ble hacket onsdag, og endte ned 1,07 prosent for dagen.

På kontoene til rike og mektige personer som Barack Obama, Bill Gates og Kanye West har det blitt postet meldinger der folk loves det dobbelte tilbake om de overfører penger til en bestemt bitcoin-konto.

– Vi vet at de brukte denne tilgangen til å ta kontroll over mange svært synlige kontoer og å tvitre på deres vegne. Vi ser på hva slags annen ondsinnet aktivitet de kan ha utført eller hva slags informasjon de kan ha fått tilgang til, skriver Twitter i en uttalelse.

Morgan Stanley knuste forventningene

Blant aksjer som gjorde det godt torsdag finner vi Morgan Stanley, etter at storbanken leverte et resultat godt over anslagene fra analytikerne.

Banken la frem et justert resultat per aksje på 2,04 dollar, mot et anslag på 1,14 dollar per aksje, ifølge estimater innhentet av Marketwatch.

De samlede inntektene havnet samtidig på 13,4 milliarder dollar. Det er mer enn tre milliarder dollar høyere enn analytikerne ventet.

Netto renteinntekter endte på 1,6 milliarder dollar, opp 55 prosent mot året før, det er 600 millioner dollar over analytikernes anslag.

Virksomhetsområdet Institutional Securities økte inntektene med 56 prosent, mens Sales and Trading hadde en inntektsvekst på 68 prosent i perioden.

Morgan Stanley-aksjen steg med 2,51 prosent torsdag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Strømmetjenester
  2. Netflix
  3. Wall Street
  4. Twitter

Flere artikler

  1. Skuffende kvartal for Disney

  2. Netflix passerte 200 millioner betalende brukere for første gang

  3. Apples personverngrep gir annonsetrøbbel for Snap

  4. Pizzafest på positiv Wall Street

  5. Lavere brukervekst enn ventet for Netflix i tredje kvartal