McDonald’s sparker toppsjefen etter ansatt-forhold

Hurtigmatkjeden mener toppsjefen, Steve Easterbrook, utviste «dårlig dømmekraft» da han inngikk et forhold med en ansatt.

Richard Drew / TT NYHETSBYRÅN
  • André Haugen
Publisert:

McDonald’s har sparket sin administrerende direktør etter at han inngikk et forhold med en ansatt. Forholdet skal ha vært inngått med samtykke.

Easterbrook ble en del av McDonald’s i 1993 og har vært toppsjef siden mars 2015. Før dette har han blant annet hatt ansvaret for virksomheten i Storbritannia og Nord-Europa.

Ifølge selskapet har han brutt selskapets regler og utvist dårlig dømmekraft ved å inngå forholdet. Han kastes også fra styret i selskapet.

– Dette var en feil

Easterbrook innrømmer forholdet.

– Dette var en feil. Gitt selskapets verdier, har jeg blitt enig med styret om at det er på tide for meg å gå videre. Utover dette håper jeg dere kan respektere mitt ønske om å bevare privatlivet, skriver Easterbrook i et brev til ansatte, som er gjengitt av Financial Times.

Etter en grundig gjennomgang ble styret enige om å avskjedige Easterbrook på fredag. Detaljene om sluttpakken vil bli offentliggjort på mandag, opplyser en talsperson til Marketwatch.

USA-sjefen tar over

Hurtigmatgiganten har utnevnt Chris Kempczinski som president og administrerende direktør. Han kommer fra stillingen som toppsjef for virksomheten i USA.

Den nye toppsjefen har vært en del av McDonald’s siden 2015, da med ansvar for globale strategi, forretningsutvikling og innovasjon. Kempczinski beskriver den avtroppende sjefen som en «tålmodig og hjelpsom mentor» i et brev til ansatte, ifølge FT.

Joe Erlinger, som har hatt ansvar for den internasjonale virksomheten og ble en del av McDonald’s i 2002, vil bli den nye USA-sjefen.

McDonald’s har mer enn 38.000 restauranter i over 100 land, inkludert mer enn 14.000 i USA.

Siden Easterbrook tok over i mars 2015 er aksjekursen nesten doblet. Men restaurantene, særlig i USA, har samtidig opplevd at antall besøkende har stagnert, skriver Wall Street Journal.

Les meldingen fra selskapetEasterbrook erkjenner at han har gjort feil (for abonnenter)
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. McDonald’s
  2. Oppsigelse

Flere artikler

  1. McDonald’s saksøker sparket toppsjef etter forhold til ansatte

  2. Sparket toppsjef slår tilbake mot McDonald's: – Et ufortjent søksmål

  3. McDonald’s slo salgsrekorden midt i pandemien: – Det var knallhardt

  4. Børssjef går av etter handelssystem kollapset

  5. McDonald’s med salgsrekord i 2019: – Vil ikke hente inn det vi har tapt i 2020