Andreas (22) krever børsmygg for 210.000 kroner i ubetalt lønn: – Har vært jævlig vanskelig

Hardt pressede Lavo.tvs tidligere redaktør begjærer tv-app-selskapet konkurs etter å ha forsøkt å få utbetalt lønnen sin i nær et halvt år. 

TUNGT HALVÅR: – Jeg fikk ikke kjøpt julegave til familie og venner, sier Andreas Ekeland. Han har i nesten et halvt år forsøkt å få penger for jobben han har gjort for Lavo.tv - uten hell.

TUNGT HALVÅR: – Jeg fikk ikke kjøpt julegave til familie og venner, sier Andreas Ekeland. Han har i nesten et halvt år forsøkt å få penger for jobben han har gjort for Lavo.tv - uten hell.

Foto: Privat
Publisert:,

– Situasjonen har vært jævlig vanskelig, sier Andreas Ekeland til E24.

22-åringen fra Bergen ble på høsten i fjor ansatt som redaktør i det Merkur Market-noterte tv-app-selskapet Lavo.tv.

Han jobbet i Lavo.tv frem til begynnelsen av februar, men ble aldri formelt sagt opp av selskapet.

I samme tidsrom gikk selskapet inn i en turbulent periode med blant annet et søksmål mot seg fra det såkalte «dødsspiralfondet» Alpha Blue Ocean.

Allerede rundt juletider ble det kjent at selskapet ikke hadde penger til å betale lønn til noen av sine ansatte, som inkluderte Ekeland.

Krever 210.000 kroner

Han har et halvt år etter fortsatt ikke sett pengene, og har i perioden vært gjennom flere runder med den nåværende ledelsen, både direkte og gjennom advokater.

Onsdag sender han inn en konkursbegjæring til Oslo tingrett med et krav om utbetaling av 210.000 kroner.

Annonsørinnhold

Nylig gikk Lavo.tv med på å betale deler av dette, men Ekeland krangler med selskapet om hvorvidt han har krav på betaling for perioden etter han sluttet å jobbe i februar.

Ekeland krevde også at pengene skulle utbetales innen 26. juni.

Lavo.tv-sjef Bernhard Steen skriver i en e-post til Ekelands advokat at selskapet ikke har pengene på dette tidspunktet og at det ikke vil være mulig å få til.

– Det er veldig frustrerende. Jeg har måttet ta opp mye kreditt og lån og det har vært vanskelig å skaffe seg jobb, sier Ekeland om det siste halvåret.

Han er svært kritisk til måten saken har blitt håndtert på fra Lavo.tvs side, og peker blant annet på han har måttet overbevise den nåværende ledelsen om at han har vært ansatt.

– Det har vært som å møte en vegg, sier han.

Les også: Oslo Børs ga Lavo.tv bot for brudd på innsideregler

Sendte konkursvarsel i starten av juni

Nåværende Lavo.tv-sjef Bernhard Steen sluttet i selskapet før Ekeland ble ansatt, men var tilbake i år for å rydde opp i problemene.

Børsmyggen var lenge på randen av konkurs med en tapt egenkapital, men klarte nylig så vidt å redde seg med en ny konvertibel millionavtale fra fondet som saksøkte dem måneder tidligere. Disse pengene har imidlertid ikke tikket inn på konto ennå.

Samtidig har aksjekursen kollapset og selskapet har en markedsverdi på 13 millioner kroner.

Les også

Lavo.tv-styret vil avvikle selskapet

Korrespondanse E24 har sett viser at Steen mener at redaktør Ekeland og fem innholdsprodusenter ble ansatt i selskapet på en ureglementer måte.

Ekeland mener på sin side at Lavo.tv har forsøkt å snu seg unna å betale ham ved å anse ansettelsen hans som en slags studentordning.

Han sendte allerede i starten av juni et konkursvarsel til selskapet, som de også har kranglet om hvorvidt ble lest av Steen på dette tidspunktet.

«Dersom han velger å slå selskapet konkurs med utgangspunkt i det du sendte til oss (og som vi aldri har mottatt i selskapet), kommer vi nok til å se oss nødt til å bestride hele beløpet, og da får han heller se om konkursen vil bli en realitet og i hvilken grad lønnsgarantifondet vil være med å dekke et såpass uklart tall, ettersom det ikke er sendt en eneste regning for jobb av ham, som tross alt var ansvarlig for dette, i perioden etterpå. Da vil vi også understreke at det ikke har vært noen aktivitet i selskapet i mellomtiden», skrev Steen i en e-post til Ekelands advokat sist uke.

– Overrasket

Steen argumenterer i eposten også for at dersom Lavo.tv betaler Ekeland, må de også betale de fem andre.

Disse har heller ikke fått betalt lønnen sin, men deltar ikke i Ekelands konkursbegjæring.

Les på E24+ (for abonnenter)

Slik ble Element fanget i dødsspiralen

«Alle avtaler som eventuelt blir inngått med ham, må selskapet da også inngå med dem han antas å representere. Dette er langt over hva selskapet har muligheter til å innfri», skriver Steen i en e-posten.

Steen var overrasket over konkursbegjæringen da E24 tok kontakt.

– Min oppgave har vært å rydde opp i selskapet. Vi har hatt jevnlig kontakt med vedkommende og sagt at med en gang vi får penger på konto så vil han få utbetalt sine penger. De ansatte står først i rekken, det er det ingen tvil om.

Steen vil ikke kommentere Ekelands påstander om uenighetene eller 22-åringens kritikk av hvordan saken har blitt håndtert de siste månedene.

– Det er en personalsak jeg ikke kan gå inn på.

Han sier imidlertid at det har vært en åpen dialog mellom de to.

– Er det noe uenigheter om saker skal vi prøve å komme til enighet om de, men det er klart vi vil imøtegå en konkursbegjæring på alle mulige måter, sier Steen.

Selskapet sendte selv ut en børsmelding onsdag der det påpeker at summen ikke er kritisk for selskapet.

Annonsørinnhold